Dăncilă, Meleşcanu, Toader şi Negrescu s-au întâlnit cu şefii de misiuni diplomatice din statele membre UE

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat, marţi, la un dejun de lucru cu şefii de misiuni diplomatice din statele membre ale Uniunii Europene (HOMS) acreditaţi la Bucureşti, se arată într-un comunicat al Guvernului remis AGERPRES.
Economica.net - mar, 22 mai 2018, 19:29
Dăncilă, Meleşcanu, Toader şi Negrescu s-au întâlnit cu şefii de misiuni diplomatice din statele membre UE

Potrivit sursei citate, la întrevedere au mai fost prezenţi ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Guvernul precizează că discuţiile s-au axat pe măsurile interne întreprinse la nivel guvernamental şi pe acţiunile de politică externă realizate de la ultima întâlnire în acest format, din luna martie, cu accent pe subiectele de interes de pe agenda europeană.

‘Şeful Executivului a prezentat măsurile avute în vedere de către Guvern în scopul stimulării şi atragerii investitorilor străini, precum crearea unui Fond special de finanţare a contractelor de parteneriat public-privat care se încadrează în categoria proiectelor strategice. De asemenea, a anunţat pregătirea unui pachet de scheme de ajutor de stat, bine structurat pe domenii prioritare’, se arată în comunicat.

Totodată, prim-ministrul a reafirmat interesul Guvernului pentru stimularea cercetării şi inovării ca elemente definitorii pentru maximizarea potenţialului de dezvoltare şi asigurarea unei creşteri economice eficiente, sustenabile şi de durată.

Viorica Dăncilă a prezentat şefilor de misiuni ai statelor membre ale Uniunii Europene şi stadiul pregătirilor Preşedinţiei României la Consiliul UE. De asemenea, premierul a arătat că a fost adoptată o primă versiune a tematicilor de interes care vor sta la baza programului de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul UE.

Printre subiectele abordate la dejunul de lucru s-au mai numărat cadrul financiar multianual 2021-2027, dosarul Schengen şi Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

Guvernul mai precizează că un alt subiect abordat de participanţii la dejunul de lucru a vizat principalele modificări ale Codului penal şi de procedură penală.

‘Ministrul Justiţiei a răspuns întrebărilor privind Raportul GRECO şi amendamentele aflate în dezbatere la Comisia specială pentru modificarea legilor justiţiei din cadrul Parlamentului. Ministrul Justiţiei a prezentat, totodată, aspecte legate de deciziile Curţii Constituţionale’, se precizează în comunicat.

Totodată, ‘s-a realizat un schimb de opinii cu privire la mutarea Ambasadei României la Ierusalim, ministrul Afacerilor Externe prezentând stadiul procesului intern de evaluare’, se mai arată în comunicat.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Marex Technology DOO Belgrade, filiala sârbească a grupului polonez care activează pe piața soluțiilor de epurare a apelor uzate, a deschis o entitate juridică la Arad....
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
Compania națională TAROM așteptă acordul de la Comisia Europeană pentru un ajutor de 80 de milioane de euro, în timp ...
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în magazinele Kaufland din Bulgaria
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în ...
Ultragreens (Fresh Microgreens S.R.L.), business antreprenorial fondat de către Cristian Tudor care operează în Prahova ...
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
După lansarea CX-60, noua Mazda CX-80 este al doilea model pentru piața din Europa din grupul „Large Product" al companiei. ...