Daniel Constantin: Apicultorii vor primi 4 milioane de lei pentru a compensa o parte din pierderi

Apicultorii vor primi 4 milioane de lei printr-un ajutor de minimis pentru a compensa o parte din pierderile înregistrate în acest an, a declarat, vineri, vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, la Târgul Naţional al Mierii.
Economica.net - sâm, 20 sept. 2014, 07:26
Daniel Constantin: Apicultorii vor primi 4 milioane de lei pentru a compensa o parte din pierderi

‘Am gândit un program de minimis, o Hotărâre de Guvern, pentru a ajuta apicultorii care au avut o producţie mai slabă în acest an. Ea se află pe site-ul MADR, iar până atunci la rectificarea bugetară de la sfârşitul lunii avem timp să legăm HG împreună cu reprezentanţii asociaţiei pentru acolo sunt doar câteva propuneri. Este vorba de o sumă de 4 milioane de lei care va fi pusă la dispoziţia crescătorilor de albine pentru a compensa o parte din pierderile înregistrate în acest an din cauza ploilor’, a spus ministrul Agriculturii.

Daniel Constantin îi sfătuieşte pe toţi apicultorii care exportă miere în vrac să meargă pe partea de integrare a producţiei, scrie Agerpres.

‘E un principiu la care eu personal ţin foarte mult pe care l-am introdus în PNDR prin care încercam să-i sprijinim pe cei care integrează producţia în toate domeniile de activitate, chiar şi în domeniul apicol. Cu alte cuvinte, unde există parte de producţie şi se doreşte şi parte de procesare, trebuie să aibă prioritate cei care lucrează în felul acesta şi care aduc valoare adăugată produselor pe care le obţin. Cred că este important şi pentru producător şi pentru procesatori, dar si pentru stat pentru ca în felul acesta să ne bucurăm de exporturi mai importante pentru mediul privat dar şi pentru stat’, a spus Constantin.

Ministrul Agriculturii a participat, vineri, la deschiderea Ediţiei de toamnă a Târgului Naţional al Mierii, un nou eveniment dedicat consumatorilor de produse apicole.

La târgul organizat de Asociaţia Crescătorilor de Albine din România (ACA) pe platforma apicolă din Băneasa, bucureştenii sunt aşteptaţi de vineri până duminică, între orele 10,00 – 18,00.

Cei peste 100 de expozanţi care vor fi prezenţi – apicultori şi firme specializate – îşi vor etala produsele într-o gamă extrem de diversificată: de la produsele apicole obţinute direct din stupină până la produse apicole condiţionate sau alte preparate derivate din produse apicole – suplimente nutritive, medicamente, cosmetice etc.

De acest târg vor putea beneficia şi apicultorii, deoarece vor fi prezente şi produsele dedicate acestora – stupi şi componente, utilaje şi alte echipamente apicole, produse pentru sănătatea albinelor, produse pentru nutriţie, cărţi de specialitate etc.

În prag de toamnă, bucureştenii şi nu numai, sunt aşteptaţi la Târgul Naţional al Mierii, locul perfect pentru a se îndulci cu minunatele produse ale stupului – miere, polen, propolis, lăptişor de matcă, suplimente nutritive şi cocktail-uri, produse complet naturale ce vin din bogăţia naturii, dar şi din hărnicia albinelor şi apicultorilor.

Te-ar mai putea interesa și
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor, într-un efort de a ţine sub control......
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe ...
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
Ghidul de finanţare pentru investiţii în capacităţi de producţie a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd, ...