Danone negociază cu Hospira vânzarea diviziei de nutriţie medicală, pentru trei miliarde de euro – Bloomberg

Compania franceză Danone vrea să-şi vândă divizia de nutriţie medicală, evaluată la peste trei miliarde de euro (patru miliarde de dolari), printre potenţialii cumpărători aflându-se grupul american Hospira Inc, au declarat, pentru Bloomberg, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
Economica.net - lun, 28 iul. 2014, 08:28
Danone negociază cu Hospira vânzarea diviziei de nutriţie medicală, pentru trei miliarde de euro - Bloomberg

Recent, Bloomberg anunţa că printre companiile interesate de această divizie se află grupul elveţian Nestle şi compania germană Fresenius.

Vânzarea diviziei de nutriţie medicală ar ajuta Danone, cel mai mare producător mondial de produse lactate proaspete, cu mărci precum Activia şi Actimel, să se concentreze pe brandurile alimentare.

Hospira, cu sediul în Lake Forest, statul Illinois, producător de medicamente injectabile, pare să fie cel mai probabil cumpărător, susţin sursele. Negocierile dintre Danone şi Hospira au fost anunţate duminică şi pe site-ul Financial Times.

În primul trimestru din 2014, vânzările diviziei de nutriţie medicală aparţinând Danone au urcat cu 5,2%, la 328 milioane de euro. În 2013, veniturile diviziei se ridicau la 1,3 miliarde de euro, reprezentând aproximativ 6,3% din veniturile totale ale grupului francez.

Luna trecută, Danone a anunţat că intenţionează să închidă trei fabrici de produse lactate din Europa şi să reducă 325 de locuri de muncă pentru a răspunde la scăderea cererii de produse lactate proaspete.

Compania intenţionează să închidă fabricile de la Casale Cremasco (Italia), Hagenow (Germania) şi Budapesta (Ungaria), urmând ca producţia să fie transferată treptat la uzinele din Belgia, Polonia, Germania şi Franţa. Măsura va conduce la eliminarea a 100 de locuri de muncă în Italia, 70 de posturi în Germania şi 155 de posturi în Ungaria.

Potrivit unui purtător de cuvânt al grupului Danone, divizia europeană de produse lactate proaspete are aproximativ 9.000 de angajaţi la 19 fabrici. La nivel global, Danone are 104.000 de angajaţi şi 190 de facilităţi de producţie.

Grupul Danone a demarat investiţia în România, în 1996, prin achiziţia fostei unităţi Mioriţa Fundeni. Veniturile Danone România au depăşit 481 de milioane de lei în 2013, în scădere cu 5% în comparaţie cu anul anterior. Din 2013, Danone România a devenit centrul regiunii Europei de Sud-Est, care include România, Bulgaria, Grecia şi ţările Adriatice, servind o piaţă potenţială de peste 60 de milioane de consumatori.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...