De la „bomba gay” la planul împotriva extratereştrilor, Pentagonul este pregătit pentru orice situaţie

Sarcina Departamentului american al Apărării este de a proteja Statele Unite ale Americii în faţa oricărui tip de ameninţări, directe sau indirecte, de la o eventuală invazie a trupelor ruse până la lansarea de rachete nucleare dinspre Coreea de Nord spre Japonia. Conform unui material publicat de The Fiscal Times, pe lângă aceste posibile scenarii de acţiune, Pentagonul este pregătit şi în cazul unor evenimente care ţin mai mult de domeniul SF, aşa cum ar fi o invazie extraterestră sau o epidemie care-i transformă pe oameni în zombi.
Economica.net - vin, 16 mai 2014, 15:30
De la

Astfel, conform unui document dat recent publicităţii, Pentagonul dispune de un plan de acţiune în eventualitatea unui atac al morţilor vii, iar conform acestui plan, zombi sunt împărţiţi în categorii, de la zombi vegetarieni până la cei de provenienţă extraterestră.

Pentagonul a susţinut că acest plan de acţiune în cazul unei invazii zombi nu este real, fiind vorba doar de un simplu exerciţiu menit să încurajeze gândirea creativă a strategilor militari şi să-i amuze pe soldaţi. Însă chiar şi aşa, în cazul producerii unei invazii de morţi vii, soldaţii americani vor şti ce au de făcut.

Pentagonul este pregătit şi pentru războiul în afara planetei, un adevărat ‘război al stelelor’. În perioada Războiului Rece, atât SUA cât şi Uniunea Sovietică aveau planuri concrete pentru acţiuni militare în spaţiul extraterestru. Ambele tabere au dezvoltat (sau au încercat să implementeze) sisteme de rachete care pot opera în spaţiu, echipamente electronice care să bruieze sistemele de comunicaţii de pe orbita terestră şi arme cu laser care pot doborî ţinte din spaţiu.

Din fericire acest război al stelelor, la fel ca şi cel terestru, au rămas ‘la rece’. Au existat însă câteva exerciţii militare în care au fost folosite arme în spaţiu pentru a distruge sateliţi defecţi sau învechiţi.

De asemenea, Departamentul american al Apărării a lucrat timp de mai multe decade la planuri de acţiune pentru stoparea unei eventuale invazii a extratereştrilor. Astfel, din 1947 şi până în 1969 Forţele Aeriene americane au studiat în mod formal potenţialul pericol reprezentat de obiectele zburătoare neidentificate (OZN).

În plus, preşedintele american Ronald Reagan ar fi fost obsedat de pericolul extraterestru. Liderul de la Casa Albă a surprins pe toată lumea într-un discurs din 1987, susţinut la ONU, în care vorbea despre posibilitatea realizării unui prim contact cu o eventuală civilizaţie extraterestră.

‘Câteodată mă gândesc cât de rapid am abandona toate conflictele pe care le avem între noi, la nivel mondial, dacă ne-am confrunta cu o ameninţare extraterestră’, susţinea atunci Roland Reagan.

Conform profesorului Paul Springer de la U.S. Air Command and Staff College, planurile de acţiune în cazul unei invazii extraterestre sunt încă valabile. În 2012 el a declarat pentru o televiziune australiană că a primit ordinul de a schiţa planuri de acţiune pentru cazul în care o civilizaţie extraterestră şi-ar propune să cucerească Pământul.

Un alt plan de acţiune cel puţin ciudat din arhivele Pentagonului se referă la invadarea Canadei. Majoritatea americanilor consideră Canada drept un stat prieten. Acest sentiment nu exista însă în anii ’20 şi ’30 ai secolului trecut.

Aşa-numitul ‘War Plan Red’ se concentra asupra unei eventuale invazii a Americii de către Marea Britanie dinspre graniţa canadiană. Experţii militari au pus la punct strategii sofisticate de acţiune privind respingerea invadatorilor şi apoi ocuparea anumitor regiuni strategice din Canada.

Un alt plan de acţiune bizar care a fost luat în discuţie de strategii militari americani viza construcţia unei arme neletale cu feromoni care să-i facă pe soldaţii inamici să se simtă iremediabil atraşi sexual unii de alţii şi să fie mai preocupaţi să întreţină relaţii sexuale decât să atace poziţiile americane, în eventualitatea unui conflict. Aşa-numitul proiect ‘The Gay Bomb’ datează din 1994 şi a fost conceput la Laboratorul Wright din Ohio.

Pentru acest proiect, poate cel mai bizar dintre toate menţionate mai sus, Universitatea Harvard a acordat acestui laborator premiul Ig Nobel în 2007. Cercetătorii care au lucrat la acest proiect au refuzat însă să primească premiul care parodiază distincţia oferită de Comitetul Nobel.

 

Te-ar mai putea interesa și
Valoarea de piață a gigantului energetic ExxonMobil a depășit-o pe cea a Tesla, ca urmare a încetinirii vânzărilor de mașini electrice
Valoarea de piață a gigantului energetic ExxonMobil a depășit-o pe cea a Tesla, ca urmare a încetinirii vânzărilor ...
Pentru prima dată în mai mult de un an, valoarea de piaţă a grupului petrolier american ExxonMobil Corp. a depăşit-o pe cea a Tesla Inc., pe fondul încetinirii vânzărilor de automobile......
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere (Video)
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă ...
Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, ...
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei și a menținut prețul ...
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Douăzeci şi unu de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8.15 (0.15 ...