Dezvoltatorii construiesc peste 8.000 de locuinţe în „polul corporatiştilor” din Bucureşti

Activitatea rezidenţială din Bucureşti a prins avânt în ultimii ani, şi mai mulţi dezvoltatorii au lansat proiecte gigant de apartamente. Dar, dezvoltatorii de locuinţe nu şi-au luat ochiul de pe cea mai importantă, dar şi aglomerată zonă de birouri din Capitală.
Andrada Ghira - lun, 09 apr. 2018, 01:35
Dezvoltatorii construiesc peste 8.000 de locuinţe în

„Zona Barbu Văcărescu și subzona adiacentă platforma Pipera vor reprezenta unul dintre principalii poli de dezvoltare rezidențială din București, cu peste 8.000 de unități locative aflate deja în construcție sau planificare, proiecte rezidențiale de mari dimensiuni urmând a fi lansate în continuare în această zonă”, potrivit celui mai recent raport al companiei de consultanţă imobiliară Coldwell Banker România. 

Aceasta este una dintre tendinţele pieţei rezidenţiale, iar în următorii ani noi proiecte de apartamente vor fi lansate. Iar numărul de potenţiali cumpărători este mare, dacă este să luăm în calcul faptul că peste 50.000 de angajaţi lucrează în zonele Pipera şi Barbu-Văcărescu-Floreasca. 

Unul dintre cele mai mari proiecte care urmează să fie lansat este cel al Prime Kapital. Compania a cumpărat anul trecut un teren de opt hectare de la familia Becali, iar valoarea proiectului anunţată atunci depăşea 100 de milioane de euro. 

Dacă iniţial Prime Kapital avea în plan construcţia a 550 de apartamente, numărul acestora a fost majorat cu 40%. Avalon Estate va avea untotal de 767 apartamente şi case, iar primele locuinţe ar putea fi ocupate în cel de-al doilea trimestru din 2019, se arată într-un raport al MAS REI, partenerii sud-africani ai Prime Kapital. 

La începutul acestui an, grupul israelian Hagag şi-a anunţat planurile de a construi un proiect rezidenţial în partea de nord a Bucureştiului. Compania va investi peste 90 de milioane de euro în ansamblul rezidenţial H Pipera Lake, amplasat pe malul lacului Pipera, în zona OMV. În total, proiectul va avea 1.350 de apartamente în 17 blocuri. 

600 de noi apartamente vor fi puse pe piaţă de Eden Capital Development, care a preluat structura nefinalizată a proiectului rezidenţial început de fondul de investiţii Global Finance. 

Omul de afaceri Petre Niculae, care a construit mai multe proiecte rezidenţiale în sectorul 6 al Capitalei, a cumpărat la începutul acestui an un teren de 20.000 de mp Direcţia de Permise de Conducere, unde ar putea construi 600 de apartamente, potrivit ZF

Un proiect gigant, cu 2.500 de apartamente va fi construit de Mohammad Murad, proprietarul lanțului hotelier Phoenicia. 

Pe Fabrica de Glucoză, omul de afaceri Gabriel Popoviciu are în dezvoltare un proiect cu 1.556 de apartamente

În zona Aviaţiei, dezvoltatorul spaniol Gran Via a cumpărat încă din 2015 un teren 9.000 de mp unde va construit 300 de apartamente. 

Tot aici, Forte Partners investeşte într-un proiect cu 352 de apartamente. 

De „polul corporatiştilor” s-a arătat interesat şi dezvoltatorul Impact, care a anunţat în toamna anului trecut că a semnat o scrisoare de intenție pentru achiziția unui teren cu suprafața de 55.000 mp de la Nusco, însă niciun anunţ final nu a mai fost făcut de atunci. 

Te-ar mai putea interesa și
Generarea de idei a devenit mai simplă
Generarea de idei a devenit mai simplă
Una dintre principalele dificultăți întâmpinate în munca de la distanță sau în regim hibrid este găsirea unor metode noi și eficiente de a organiza sesiuni de brainstorming și de a colecta......
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Cotaţiile la cupru au trecut vineri pragul de 10.000 de dolari pe tonă, pentru prima dată în ultimii doi ani, pe fondul ...
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea ...
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, accesul C, ieşirea spre Hanul lui Manuc, se vor prelungi până pe 10 mai, ...