Dezvoltatorul proiectului Casa Radio nu-şi mai poate plăti creditele şi se reorganizează în Olanda

Dezvoltatorul israelian Plaza Centers, care avea în plan dezvoltarea proiectului Dâmboviţa Center din Bucureşti, dar şi construcţia mai multor malluri în ţară, a intrat în procesul de reorganizare.
Andrada Ghira - mie, 20 nov. 2013, 09:31
Dezvoltatorul proiectului Casa Radio nu-şi mai poate plăti creditele şi se reorganizează în Olanda

Înregistrată în Olanda şi prezentă pe bursa de la Londra şi de la Varşovia, Plaza Centers a iniţiat pe 18 noiembrie procedurile de reorganizare la Tribunalul din Amsterdam şi a depus un plan de restructurare. În conformitate cu procedurile de reorganizare olandeze, Tribunalul a numit un administrator care să gestioneze afacerile companiei împreună cu managementul existent, se arată într-un anunţ remis Bursei de la Londra.

Tribunalul din Amsterdam a admis cererea de suspendare preliminară a procedurii de plată şi a numit ca administrator pe J.L.M. Groenewegen şi pe L. Van Berkum ca judecător sindic.

Pe perioada procesului de restructurare, compania intenţionează să-şi continue activitatea ca de obicei. Compania va aborda creditorii în săptămânile care urmează pentru a obţine aprobarea planului de restructurare.

Adunarea creditorilor pentru aprobarea planului de restructurare a fost stabilită pentru data de 17 aprilie 2014, iar creditorii pot depune cererile înainte de data de 3 aprilie.

Plaza Centers este controlată de Mordechay Zisser, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Israel prin firma Elbit Imaging, care mai deţine pe piaţa locală şi hotelul Radisson Blu din Bucureşti. Plaza Centers este controlată indirect în proporţie de 62,5% de către Elbit Imaging, companie israeliană listată pe bursa de la Tel Aviv şi Nasdaq din SUA.

Plata datoriilor, amânată cu trei-patru ani

Anunţul mai arată că Plaza Centers are capacitatea de a restructura datoriile în timpul moratoriului cu acordul creditorilor majoritari.

Procedurile de reorganizare şi punerea în aplicare a planului de restructurare va oferi companiei capacitatea de a rezolva situaţia de lichiditate imediat. Compania se va proteja astfel de creditorii prin amânarea obligaţiilor de plată pe o perioadă de trei-patru ani sau mai scurtă, în cazul în care fluxul de numerar va permite acest lucru.

„Compania continuă să aibă un bilanţ puternic, cu o valoare pozitivă a activelor nete curente şi deţine active şi oportunităţi de dezvoltare caree oferă potenţialul de a furniza rezultate pozitive pe termen mediu şi lung”, se mai arată în anunţ.

Compania este încrezătoare îşi poate achita integral datoriile către creditori, iar în cazul unei lichidări forţate, acţionarii şi creditorii vor suporta pierderi semnificative.

Plaza Centers se aşteaptă ca procesul de restructurare să fie finalizat într-o perioadă de şase luni. La punerea în aplicare a planului, compania este încrezătoare că va fi capabilă să ramburseze creditele în totalitate, se arată în anunţ.

Compania a raportat pentru 2012 pierderi de 85,9 milioane de euro, în special din cauza reducerii cu 34,1 milioane de euro a valorii contabile a activelor deţinute în România. Compania deţine terenuri în Iaşi, Miercurea Ciuc, Timişoara, Hunedoara, Târgu Mureş şi Constanţa, Slatina, unde a anunţat în urmă cu mai mulţi ani că vrea să construiască centre comerciale.

CITEŞTE ŞI Pierderi de 34 milioane euro la Plaza Centers, ca urmare a deprecierii activelor din România

Te-ar mai putea interesa și
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Veniturile Greciei din turism au crescut în primele două luni din acest an cu 24,5%, arată datele oficiale publicate vineri, ceea ce a ajutat la moderarea deficitului de cont curent, informează......
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas ...
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...