Diaspora şi străinii preferă tratamentele medicale în România: Cum a evoluat turismul medical în Europa de Est

Agenţia de marketing online Today's a analizat comportamentul utilizatorilor români pe Internet pe domeniul serviciilor medicale despre care se informează oamenii, remarcând o creştere de la an la an, începând cu 2011, a căutărilor legate de diverse probleme medicale, iar oamenii se încred din ce în ce mai mult în răspunsurile găsite online, ceea ce arată un potenţial mare de publicitate pe Google pentru clinicile private din România.
Economica.net - mie, 25 mai 2016, 09:24
Diaspora şi străinii preferă tratamentele medicale în România: Cum a evoluat turismul medical în Europa de Est

Mulţi dintre conaţionali aleg să se întoarcă pe timpul verii (luna august este una a concediilor pentru cei care lucrează în Vestul Europei) pentru diverse tratamente medicale, datorită preţurilor mult mai mici.

Spre exemplu, tariful pentru un implant dentar în Marea Britanie începe de la aproximativ 1.100 de euro, în vreme ce în România preţul este de trei ori mai mic.

Analiza efectuată de Today’s în privinţa comportamentului în mediul online arată că românii care trăiesc în Marea Britanie, Spania sau Italia caută pe Internet domenii precum ‘implant dentar’, ‘aparat dentar’, ‘clinica stomatologica Bucuresti’. De asemenea, o tendinţă interesantă a observat agenţia şi pentru costurile de publicitate pentru afişarea unor astfel de reclame pe Google. Acesta este de trei-patru ori mai mare comparativ cu alte industrii. În acest context, un domeniu care prezintă interes similar este avocatura, analiza arătând că românii plecaţi în afară preferă serviciile din ţară, căutând soluţii pentru divorţ, partaj sau moşteniri.

Nu doar românii, ci şi europenii din Vest aleg să meargă în alte ţări pentru diverse proceduri medicale, căutând detalii despre costurile pentru anumite servicii de acest tip din Europa de Est, precum operaţiile estetice sau problemele stomatologice. Clinicile private din această regiune oferă condiţii la fel de bune, dar la preţuri mult mai mici decât cele locale, motiv pentru care aleg tratamente aici.

O comparaţie bună este cu piaţa din Marea Britanie. Costurile pentru chirurgia bariatrică (operaţii pentru obezitate, micşorarea stomacului, gastric sleeve şi altele) încep de la 10.000 de euro, pe când în România aceste proceduri pot fi de două ori mai ieftine.

În general, căutările efectuate de străini pe Google arată un interes de comparare a preţurilor din Marea Britanie, Franţa sau Germania cu cele din Polonia, Cehia, Ungaria sau România.

În Marea Britanie cele mai dese căutări pe Google sunt despre ‘cosmetic surgery abroad’ (chirurgie cosmetică în alte ţări), ‘plastic surgery abroad’ (chirurgie plastică în alte ţări), ‘cheap cosmetic surgery abroad’ (chirurgie cosmetică ieftină în alte ţări), ‘eye surgery abroad’ (chirurgie oculară în alte ţări), ‘breast implant abroad’ (implant mamar în alte ţări) şi ‘weight loss surgery abroad’ (operaţii de reducere a greutăţii în alte ţări).

Today’s este o agenţie de marketing online care combină creativitatea şi strategia de marketing pentru a oferi soluţii eficiente pe Internet, personalizate pentru orice tip de afacere. Agenţia este Google AdWords Certified Partner şi singura agenţie din România certificată convert.com, fiind cotaţi în Top 10 în România.

Cu o experienţă de peste 10 ani, atât pe piaţa autohtonă, cât şi pe cea internaţională (Croaţia, Bulgaria şi Statele Unite ale Americii), Today’s a dezvoltat proiecte din industrii variate, de la Auto-Moto şi IT&C până la educaţie şi sănătate, atât startup-uri, cât şi multinaţionale.

Te-ar mai putea interesa și
Cancelarul german a făcut un apel pentru finalizarea uniunii bancare în Europa
Cancelarul german a făcut un apel pentru finalizarea uniunii bancare în Europa
Cancelarul german, Olaf Scholz, a spus marţi că băncile din Uniunea Europeană ar trebui să poată să îşi mute liber capitalul în interiorul blocului comunitar, o declaraţie care se adaugă......
Sectorul chimic contribuie cel mai mult la deficitul balanţei comerciale a României, cu 14 miliarde de euro – consilier de stat
Sectorul chimic contribuie cel mai mult la deficitul balanţei comerciale a României, cu 14 miliarde de euro – consilier ...
Sectorul chimic este cel mai mare "contributor" la deficitul balanţei comerciale a României, cu o valoare de 14 miliarde ...
Valahia Expres: A început realizarea studiului geotehnic pentru Drumul Expres București – Târgoviște
Valahia Expres: A început realizarea studiului geotehnic pentru Drumul Expres București – Târgoviște
Au demarat investigațiile geotehnice pentru stabilirea parametrilor de dimensionare a soluțiilor tehnice și a structurilor, ...
Burduja: Din respect pentru bucureşteni, trebuie să le prezentăm un model liberal de administraţie
Burduja: Din respect pentru bucureşteni, trebuie să le prezentăm un model liberal de administraţie
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a afirmat, marţi, că în actuala campanie pentru Primăria Capitalei, trebuie prezentat ...