Digi anunţă listarea la Bursa de Valori Bucureşti

Digi Communications NV a anunţat astăzi intenția de a lansa o ofertă publică inițială de acțiuni ordinare din clasa B către public, în România, și către anumiți investitori instituționali și profesionali. Listarea la Bursa de Valori Bucureşti va avea loc în luna mai a acestui an. Compania vrea să vândă până la 25% din acţiuni.
Economica.net - mar, 11 apr. 2017, 08:42
Digi anunţă listarea la Bursa de Valori Bucureşti

DIGI solicită admiterea Acțiunilor la tranzacționare pe Piața Reglementată la vedere operată de Bursa de Valori București („Admiterea”) în luna Mai 2017.

„Oferta publică inițială (IPO) va cuprinde o ofertă de acțiuni ordinare clasa B provenind de la acționarii existenți. Societatea nu va obține nicio parte din sumele obținute de pe urma vânzării Acțiunilor Oferite”, anunţă Digi Communications

„Societatea a emis, de asemenea, acțiuni ordinare de clasa A, dar care nu fac parte din Ofertă și care nu vor fi admise la tranzacționare. Fiecare Acțiune de clasa B conferă un drept de vot și fiecare acțiune de clasa A conferă 10 drepturi de vot. Acțiunile de clasa B conferă aceleași drepturi la dividende ca și acțiunile de clasa A. Oferta propusă, în cazul în care va avea loc, va consta dintr-o ofertă: (i) adresată publicului în România, și (ii) anumitor investitori instituționali și profesional și admiterea Acțiunilor Oferite la tranzacționare pe Piața Reglementată la vedere a Bursei de Valori București. Societatea intenționează să listeze cel puțin 25% din capitalul social subscris al Societății, presupunând că are loc exercitarea opțiunii de supra-alocare a 10% din acțiuni, imediat după Admitere„, se arată în comunicat.

„În legătură cu Oferta, managerul pentru operațiuni de stabilizare a prețului poate, în vederea stabilizării, să supraaloce Acțiuni Oferite până la maximum 10% din numărul total de Acțiuni Oferite cuprinse în Ofertă. Pentru a permite managerului pentru operațiuni de stabilizare a prețului să acopere poziții scurte care rezultă din orice astfel de supraalocări și/sau din vânzările Acțiunilor Oferite efectuate de acesta în timpul perioadei de stabilizare, Managerul pentru operațiuni de stabilizare a prețului vor intra în aranjamente de supraalocare în temeiul cărora acesta poate cumpăra sau va găsi cumpărători pentru Acțiunile Oferite suplimentare până la maximum 10% din numărul total de acțiuni oferite conținute în ofertă („Acțiunile Supraalocate”) la prețul de ofertă. Opțiunea de Supraalocare va putea fi exercitată, în tot sau în parte, pe baza unei notificări transmise de managerul pentru operațiuni de stabilizare a prețului, în orice moment în a 30-a zi calendaristică sau anterior celei de-a 30-a zile calendaristice după prima zi de tranzacționare a Acțiunilor Oferite pe Piața Reglementată la Vedere a Bursei de Valori București. Orice Acțiuni Supraalocate puse la dispoziție conform opțiunilor de supraalocare vor avea același rang, în toate privințele, cu Acțiunile Oferite, inclusiv în ceea ce privește toate dividendele și alte distribuiri declarate, efectuate sau plătite pentru Acțiunile Oferite, vor fi cumpărate în aceiași termeni și condiții ca și Acțiunile Oferite care sunt emise sau vândute în cadrul Ofertei și vor forma o singură clasă, pentru toate scopurile, cu celelalte Acțiuni Oferite”, se mai arată în comunicat.

Citigroup și Deutsche Bank acționează în calitate de Coordonatori Globali Comuni și împreună cu BT Capital Partners S.A., BRD – Groupe Société Générale S.A., Société Générale S.A., Raiffeisen Bank S.A. și Wood & Company Financial Services, a.s. în calitate de Deținători Comuni ai Registrului de Subscrieri

Detalii complete ale Ofertei vor fi incluse in Prospect, care urmează să fie publicat în timp util de către Societate, ulterior aprobării de către Autoritatea pentru Piețe Financiare din Regatul Țărilor de Jos (Stichting Autoriteit Financiële Markten).

Se preconizează că admiterea la tranzacționare va avea loc în luna Mai 2017.

De ce ar merita să cumpăraţi acţiuni Digi

Operatorul telecom arată în comunicat mai multe cifre, destinate celor care ar dori să cumpere acţiunile companiei

„Pentru anul încheiat la data de 31 decembrie 2016, operațiunile noastre din România au generat 612,7 milioane €, sau 72,7%, din veniturile noastre totale; operațiunile noastre din Ungaria au generat137,9 milioane €, sau 16,4%, din veniturile noastre totale; operațiunile noastre din Spania au generat 83,0 milioane €, sau 9,9%, din veniturile noastre totale; iar operațiunile noastre din Italia au generat 9,2 milioane €, sau 1,1%, din veniturile noastre totale.

Deși în trecut am avut operațiuni în alte țări din Europa de Est, toate aceste operațiuni au fost vândute cu succes în anii 2013 și 2015. Cu excepția operațiunilor noastre de tip MVNO (operator mobil virtual) din Spania și Italia, dedicate comunităților de români din acele țări, în prezent ne axăm exclusiv pe piețele noastre principale.

Ca urmare, combinația capacităților noastre fixe, de satelit și mobile din România și Ungaria și experiența noastră locală bogată fac din noi un lider european în furnizarea de soluții de telecomunicații axate pe anumite regiuni geografice”, spune Digi.

„Am generat în mod constant fluxuri de venit ridicate. Am generat venituri în valoare de 661,6 milioane €, 750,1 milioane € și 842,8 milioane € în anii încheiați la data de 31 decembrie 2014, 2015 și 2016, respectiv reprezentând o RCAC (rată de creștere anuală compusă) de 14% din 2014 până la 2016 pentru operațiunile continue.

În ultimii ani am investit masiv în dezvoltarea activității de servicii de telecomunicații mobile din România. Prin urmare, EBITDA ajustat și marja EBITDA ajustată pentru operațiunile continue au rămas relativ constante, de la 226,9 milioane € și 35,0%, respectiv, pentru anul încheiat la data de 31 decembrie 2014, la nivelul de 237,5 milioane € și, respectiv, 31,8%, pentru anul încheiat la data de 31 decembrie 2015. Pentru anul încheiat la data de 31 decembrie 2016 am înregistrat EBITDA ajustat și marja EBITDA ajustată pentru operațiunile continue de 263,3 milioane € și, respectiv, de 31,2%, reprezentând RCAC de 8% din 2014 până în 2016 pentru operațiunile continue”, se mai arată în comunicat.

„Bursa de Valori Bucureşti salută intenţia de listare a Digi Communications N.V. Este un pas uriaş în acest demers unic al pieţei de capital româneşti care, după eforturile depuse de modernizare a pieţei, devine astfel cea mai dinamică bursă din Europa Centrală şi de Est. Apreciem recunoaşterea pe care instituţia fundamentală a pieţei de capital locale o primeşte ca o piaţă care are capacitatea să absoarbă tranzacţii mari şi să atragă investitori locali, internaţionali şi globali”, au comunicat oficialii BVB.

Te-ar mai putea interesa și
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
În era digitală în continuă evoluție, adaptarea rapidă și inovația sunt cheia pentru succesul oricărei companii. HORNBACH își consolidează eforturile tehnologice prin lansarea unui IT HUB......
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Rusia nu are nevoie să interzică exporturile de motorină, pentru a răspunde la creşterea preţurilor şi posibilele ...
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale pentru boabe a României a crescut anul trecut cu 9,1% respectiv cu 1,71 milioane de tone, de la 18,861 ...
Autostrada Sibiu – Pitești: Porr a săpat 855 de metri din primul tunel veritabil de autostradă din România VIDEO
Autostrada Sibiu – Pitești: Porr a săpat 855 de metri din primul tunel veritabil de autostradă din România VIDEO
Constructorul austriac Porr a săpat 855 de metri pe ambele fire ale primului tunel veritabil de autostradă din România, ...