DIICOT: 65 de persoane cercetate pentru fraude bancare în judeţul Braşov

Procurorii DIICOT cercetează 65 de prsoane care au obţinut în mod fraudulos credite de la uniăţi bancare de pe raza judeţului Braşov, marţi dimineaţa fiind realizate în acest caz 36 de percheziţii în Braşov, Cluj, Hunedoara şi Neamţ.
Economica.net - mar, 28 aug. 2012, 05:53
DIICOT: 65 de persoane cercetate pentru fraude bancare în judeţul Braşov

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Braşov, au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 65 de persoane, specializat în săvârşirea de fraude bancare.

Potrivit DIICOT, în perioada 2010-2012, liderii grupului infracţional organizat, invinuiţii Holban Ioan, Chiriac Nicoleta, Andries Ursu Anca Maria, împreună cu alţi membri ai grupării, au solicitat şi obţinut, în mod fraudulos, credite de la unităţi bancare şi instituţii de credit de pe raza judeţului Braşov .

Creditele au fost obţinute prin prezentarea de documente false – adeverinte de salariu, fise fiscale, contracte individuale de muncă, cărţI de muncă, garanţii fictive sau supraevaluate.

Valoarea prejudiciului este estimată la aproximativ 500.000 de euro.
Marţi, procurorii DIICOT au efectuat un numar de 36 percheziţii domiciliare, precum şi la sediile unor societati comerciale din judetele Braşov, Cluj, Hunedoara şi Neamţ.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov vor fi aduse 65 de persoane in vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse masurile legale.
Cercetările au fost efectuate cu sprijinul BCCO Bucureşti, BCCO Cluj, SCCO Deva şi SCCO Neamţ.

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la a patra sancțiune în nici doi ani, iar Autoritatea deja îi acordă o......
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor ...
Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist ...