Directorul general al Daimler, Dieter Zetsche, va demisiona în mai 2019

Directorul general al Daimler AG, Dieter Zetsche, va demisiona în mai 2019, şi va fi înlocuit cu Ola Källenius, actualul şef de dezvoltare în cadrul producătorului auto german, transmit DPA şi Reuters.
Economica.net - mie, 26 sept. 2018, 08:55
Directorul general al Daimler, Dieter Zetsche, va demisiona în mai 2019

Dieter Zetsche va fi numit în Consiliul de Supervizare în 2021, a anunţat miercuri grupul german.

Comentând nominalizarea lui Ola Källenius de către Consiliul de Supervizare, Dieter Zetsche a afirmat: „În diversele funcţii deţinute la Daimler, Ola Källenius a câştigat nu doar respectul meu ci şi recunoaştere din partea colegilor lui în diverse zone. În acelaşi timp, el contribuie la evaluarea perspectivelor internaţionale ale companiei. Prin urmare salut călduros faptul că Consiliul de Supervizare a luat această decizie pe care o aşteptam de mult timp”.

Remuneraţia directorului general al Daimler AG, Dieter Zetsche, s-a situat anul trecut la 8,6 milioane de euro (10,6 milioane de dolari), în creştere cu aproximativ un milion de euro în 2016. Totuşi, pachetul salarial obţinut în 2017 de Zetsche încă este sub nivelul din 2015, de 9,7 milioane de euro.

Pachetul salarial are componente fixe şi variabile, cele din urmă depinzând de profiturile operaţionale, înregistrarea obiectivelor şi alţi factori.

De asemenea, cei 130.000 de angajaţi ai Daimler din Germania vor primi bonusuri de 5.700 de euro, faţă de 5.400 de euro în 2016. Dividendele vor creşte cu 0,40 euro, la 3,65 euro per titlu.

Veniturile Daimler au crescut cu 7% anul trecut, la 164,3 miliarde de euro, comparativ cu 153,3 miliarde de euro în 2016, în timp ce profitul net a urcat cu 24%, la 10,9 miliarde de euro, de la 8,8 miliarde de euro anul precedent.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

Mercedes-Benz şi-a devansat anul trecut rivalii Audi şi BMW pentru titlul de cel mai mare producător auto mondial.

În august, vânzările Mercedes-Benz pe plan global au scăzut cu 8,5%, la 155.981 unităţi, comparativ cu perioada similară din 2017. Luna trecută, livrările Mercedes-Benz au crescut cu 5,5% în China – cea mai mare piaţă auto din lume – în timp ce au scăzut cu 10,7% în Europa şi cu 19,8% în SUA. În schimb, brandul Smart a înregistrat un avans al vânzărilor de 9,8% în august, la 8.470 unităţi, în timp ce în primele opt luni din 2018 livrările acestuia au scăzut cu 2,6%, la 85.534 vehicule.

În perioada ianuarie – august 2018, vânzările Mercedes-Benz pe plan global au urcat cu 1,1%, la 1,51 milioane de vehicule, un nivel record, menţinându-şi titlul de cel mai bine vândut brand premium din lume.

În iulie, Daimler a avertizat că în trimestrul trei din 2018 câştigurile Mercedes vor fi „semnificativ mai scăzute” decât cele înregistrate în precedentele trei luni – 1,9 miliarde de euro – din cauza noilor proceduri mai stricte de testare a poluării. În acest an, grupul german se aşteaptă la un profit „uşor mai scăzut” decât cel înregistrat anul trecut – 14,7 miliarde de euro.

Daimler, care are peste 289.000 de angajaţi pe plan global, deţine în România două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

Te-ar mai putea interesa și
Tarifele de transport şi de distribuţie pentru gazele naturale și energia electrică vor intra într-o nouă perioadă de reglementare – Silvia Vlăsceanu (HENRO)
Tarifele de transport şi de distribuţie pentru gazele naturale și energia electrică vor intra într-o nouă perioadă ...
Tarifele de transport şi de distribuţie energie electrică şi gaze naturale vor intra într-o nouă perioadă de reglementare, iar o metodologie aflată în consultare publică prevede......
Și Hidroelectrica testează piața: a scos la vânzare energie cu livrare în 2025, la prețul de 90 de euro/MWh. A vândut-o
Și Hidroelectrica testează piața: a scos la vânzare energie cu livrare în 2025, la prețul de 90 de euro/MWh. A vândut-o
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a ieșit, după multă vreme, la vânzare de ...
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Stratum Energy România, compania care operează perimetrul de gaze naturale Poduri din județul Bacău, de către Emma Lambda Limited
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Stratum Energy România, compania care operează perimetrul de gaze naturale ...
Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care compania cipriotă Emma Lambda Limited intenționează să preia ...
Kârgâzstanul a blocat de astăzi funcționarea TikTok, pentru a proteja sănătatea copiilor. Organizațiile neguvernamentale denunță cenzura impusă de Guvern
Kârgâzstanul a blocat de astăzi funcționarea TikTok, pentru a proteja sănătatea copiilor. Organizațiile neguvernamentale ...
Aplicaţia TikTok nu mai funcţionează începând din această joi în Kârgâzstan, la cererea serviciilor de securitate ...