Disney a înregistrat un profit trimestrial record datorită „Star Wars”

Disney a obţinut în primul trimestru al exerciţiului său fiscal 2016 un profit record de 2,88 miliarde dolari, cu 32% mai mare faţă de cel din perioada similară a anului anterior, datorită, în principal, noii pelicule din seria 'Star Wars', relatează agenţia EFE.
Economica.net - mie, 10 feb. 2016, 11:09
Disney a înregistrat un profit trimestrial record datorită

În ultimele trei luni din 2015, considerate drept primul trimestru al noului exerciţiu fiscal, compania a obţinut un profit net pe acţiune de 1,73 dolari, faţă de 1,27 în aceeaşi perioadă a anului precedent.

Veniturile companiei s-au majorat, în perioada octombrie-decembrie, până la 15,244 miliarde dolari (plus 14 %), cu creşteri pe toate liniile de activitate.

Cea mai mare creştere, cu o diferenţă semnificativă, a fost înregistrată de studiourile cinematografice ale Disney, care au facturat în cele trei luni 2,721 miliarde dolari şi au obţinut un profit net de 1,014 miliarde dolari, cu 86% mai mult faţă de anul anterior.

Datorită acestor cifre, Disney a avut cel mai bun trimestru din istorie, conform unui comunicat al companiei.

‘Impulsionaţi de fenomenalul succes al Star Wars, am obţinut cel mai mare profit trimestrial din istoria companiei noastre’, a declarat directorul general şi preşedinte al Disney, Robert A. Iger.

Fenomenul ‘Star Wars’ a ajutat şi divizia de produse de consum şi mijloace interactive, al cărei profit a crescut cu 23%, până la 860 milioane dolari.

Unica linie de afaceri al cărei profit s-a redus (minus 6 %) a fost cea de televiziune, care în ultimele luni a provocat îngrijorări investitorilor, din cauza evoluţiei canalului de sport ESPN, şi a făcut ca acţiunile Disney să scadă.

Conform companiei, divizia de televiziune a reuşit o creştere a veniturilor din publicitate, însă a înregistrat o diminuare a numărului de abonaţi.

În pofida profitului record, care a depăşit aşteptările analiştilor, acţiunile Disney au scăzut cu circa 4,5%, în tranzacţiile electronice ulterioare închiderii Bursei din New York.

La închiderea bursei, când au fost publicate rezultatele financiare, compania înregistra o creştere de 0,31%

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...