Dispare primul lanţ de magazine de tip discounter din România, XXL Mega Discount

După ce a renunţat la supermarketurile Billa, pe care le-a vândut către competitorul Carrefour, retailerul german REWE va renunţa şi la cele opt supermarketuri XXL Mega Discount. Două vor fi vândute, iar restul vor fi rebranduite în Penny Market. Procesul îmcepe în decembrie.
Economica.net - lun, 24 oct. 2016, 07:27
Dispare primul lanţ de magazine de tip discounter din România, XXL Mega Discount

Retailerul german REWE va demara, la finele lui decembrie, al treilea proces important de rebranding prin care vor trece magazinele sale tip discount XXL Mega Discount, după ce în 2007 au transformat brandul  XXL Mega Discount în Penny Market XXL, iar în 2013 reţeaua de magazine s-a relansat sub numele XXL Mega Discount.

De data aceasta însă brandul va dispărea cu totul, fiind înghiţit de Penny Market, un al lanţ al retailerului german. De asemenea, compania va vinde două dintre supermarketurile sale, cel din Galaţi şi Sibiu. Astfel, reţeaua Penny Market ar putea ajunge în prima parte a anului viitor la peste 200 de unităţi, având în vedere că retailerul a anunţat că vrea la finele acestui an 200 de magazine. Acum, Rewe operează sub bannerul Penny Market 180de unităţi. ” Două magazine vor fi vândute competitorilor”, mai anunţă compania. 

„Magazinele XXL Mega Discount vor fi remodelate în format Penny Market – un format modern, care s-a dovedit a fi un real succes, fiind apreciat de clienții din toată țara. Această decizie reprezintă un pas înainte în extinderea rețelei Penny Market și contribuie la viziunea unitară a companiei în România. REWE România își va continua misiunea de a asigura cea mai bună performanță – pentru angajați, clienți și parteneri”, au declarat pentru ECONOMICA.NET oficialii companiei.

Vor mai mult supermarket decât discounter

Potrivit acestora, decizia a fost luată cu scopul de a ajuta la extinderea rețelei Penny Market. „Putem menționa trei motive principale: creșterea vizibilității brandului Penny, creșterea eficienței companiei, susținerea celor mai recente tendințe de comportament ale consumatorului: magazine mai mari și diminuarea diferenței dintre conceptul de discounter și cel de supermarket”, au expliicat oficialii.

Închid pe 31 decembrie

Ca parte a procesului de rebranding, toate magazinele XXL Mega Discount vor fi închise temporar la finalul lunii decembrie 2016 (31 decembrie). Magazinul din Brașov va fi remodelat în 2 zile (1-2 ianuarie) și va fi redeschis pe 3 ianuarie 2017, iar celelalte cinci magazine vor fi remodelate în prima parte a anului 2017.

Noile unităţi, ce vor purta sigla Penny Market, vor avea o suprafață între 1.100 – 1.400 mp şi „un format modern, cu un design elegant, ce le va oferi clienților o nouă experiență prin organizarea diferită a categoriilor de produse și prin varietatea de articole selecționate cu grijă, proaspete și pe gustul fiecăruia”, după cum anunţă cămpania. 

Primul discounter din România

Penny Market XXL, actualmente XXL Mega Discount, a fost primul magazin tip discounter deschis în România, în anul 2001. El funcţionează practic ca o replică cu suprafaţă mai mare a magazinelor tip discounter Penny Market. De asemenera, potrivit unor informaţii furnizate ECONOMICA.NET de compania de consultanţă Planet Retail, XXL Mega Discount face vânzări de peste 4.900 de euro pe metrul pătrat, cu aproximativ 1.300 de euro mai mult decât Penny Market.

De asemenea, conform estimărilor Planet Retail, în 2021, XXL Mega Discount ar fi ajuns la vânzări medii pe metrul pătrat de peste 5.300 de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Marex Technology DOO Belgrade, filiala sârbească a grupului polonez care activează pe piața soluțiilor de epurare a apelor uzate, a deschis o entitate juridică la Arad....
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
Compania națională TAROM așteptă acordul de la Comisia Europeană pentru un ajutor de 80 de milioane de euro, în timp ...
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în magazinele Kaufland din Bulgaria
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în ...
Ultragreens (Fresh Microgreens S.R.L.), business antreprenorial fondat de către Cristian Tudor care operează în Prahova ...
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
După lansarea CX-60, noua Mazda CX-80 este al doilea model pentru piața din Europa din grupul „Large Product" al companiei. ...