Divizia imobiliară a Inter IKEA investeşte surse proprii în turnurile de la Timpuri Noi şi pregăteşte al doilea proiect

Primele clădiri de birouri construite în România de Vastint, parte a grupului Inter IKEA, vor fi finalizate la începutul lui 2017. 
Andrada Ghira - mar, 03 nov. 2015, 11:53
Divizia imobiliară a Inter IKEA investeşte surse proprii în turnurile de la Timpuri Noi şi pregăteşte al doilea proiect

Parte a grupului Inter IKEA, Vastint România, a început anul acesta lucrările de construcţie la proiectul imobiliar pe terenul cumpărat în urmă cu cinci ani de la Timpuri Noi.  

În primă fază, Vastint construieşte trei clădiri de birouri cu înălțimi de șapte și 10 etaje, cu o suprafață închiriabilă 50.000 de mp. În total, întregul proiectul va avea 100.000 mp închiriabili, de spații de birouri moderne, clasa A și spații comerciale, din care  33.000 mp sunt deja în construcție. În plus, proiectul va cuprinde şi blocuri de apartamente, cu o suprafaţă totală de 50.000 mp.

„Inaugurarea pentru primele două clădiri o planificăm pentru primul trimestru din 2017. Pentru demararea lucrărilor la cea de-a treia clădire, suntem conditionaţi doar de către piaţă. Dacă piaţa absoarbe prima fază, imediat începem şi următoarea fază. Avem discuţii cu diverşi chiriaşi pentru închiriere, dar încă nu am semnat nimic. Investiţia este pornită din bani propri şi va fi din bani proprii’, a declarat Antoniu Panait, dirctor general al Vastint România, care nu a dorit să facă publică valoarea investiţiei.

ECONOMICA.NET a relatat la începutul acestui an că valoarea investiţiei în primele două clădiri se ridică la 20 de milioane de euro. Dacă adăugăm şi preţul plătit pe teren, investiţia depăşeşte 50 de milioane de euro.

Deocamdată, Vastint se concentrează pe componenta de birouri din cadrul proiectului de la Timpuri Noi, însă pe viitor are în plan şi construcţia de blocuri de locuit.

De asemena, Vastint România a început licitaţia pentru selectarea antreprenorului general pentru proiectul de la Orhideea, pe terenul cumpărat în 2011 de la Baduc. Cele trei cădiri de birouri de la Orhideea vor avea o suprafaţă închiriabilă de 40,000 de mp.  Lucrările la noua clădire ar puta fi demarate anul viitor. 

Vastint a cumpărat în 2010 terenul fostei platforme industriale Timpuri Noi, cu o suprafață de 54.000 mp, pentru suma de 34,6 milioane de euro. 

Grupul Inter IKEA, prin divizia imobiliară Vastint, mai deţine și terenul Baduc, achiziţionat în 2011 cu 13 milioane de euro. Aici, Vastint va ridica clădiri de birouri cu o suprafaţă totală construită de 50.000 mp. 

CITEȘTE ȘI Şeful IKEA: Văd un potenţial de nouă magazine în România. Analizăm unde le deschidem pe următoarele patru

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...