Doar o treime dintre firmele private vor acorda angajaţilor prime de Paşti în acest an – eJobs

Peste 30% dintre firmele private vor acorda salariaţilor beneficii de Paşti, arată un sondaj eJobs. Majoritatea le vor oferi salariaţilor prime în bani şi tichete cadou. Doar 3% dintre angajatori le acordă angajaţilor vacanţe, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, potrivit sondajului eJobs. Majoritatea firmelor vor acorda salariaţilor beneficii în valoare mai mică de 200 lei per angajat. 
Economica.net - joi, 13 apr. 2017, 09:15
Doar o treime dintre firmele private vor acorda angajaţilor prime de Paşti în acest an - eJobs

70% dintre firmele participante la un studiu eJobs obişnuiesc să-şi recompenseze angajaţii cu ocazia diferitelor evenimente sau a sărbătorilor de Crăciun şi Paşti, iar 33% dintre respondenţi vor acorda în acest an angajaţilor prime de Paşti, arată un sondaj eJobs.

Cadourile pe care le primesc angajaţii de Paşti s-au diversificat în ultimii ani. Pe lângă primele în bani, în ultimul timp firmele apelează şi la alte variante de recompensare, precum vouchere, cadouri, vacanţe sau zile libere suplimentare.

Cum îşi recompensează angajatorii salariaţii de Paşti

  • Două treimi dintre firmele care vor recompensa angajaţii cu ocazia Sărbătorilor Pascale din acest an le acordă prime în bani, iar alţi 35% dintre angajatori vor da angajaţilor tichete cadou.
  • 12% dintre firmele respondente la sondajul eJobs şi care au spus că vor oferi angajaţilor beneficii de Paşti au în plan să le ofere acestora produse tradiţionale, în timp ce 6% dintre ele vor acorda angajaţilor zile libere suplimentare.
  • Doar 3% dintre angajatori s-au gândit ca în acest an să ofere cadouri copiilor angajaţilor şi tot atâţia au pregătit pentru angajaţi excursii sau vacanţe, arată sondajul eJobs.

Pentru mai bine de jumătate dintre firmele care au participat la sondaj şi acordă beneficii angajaţilor, valoarea beneficiilor oferite cu ocazia Sărbătorilor Pascale este de sub 200 lei pentru fiecare angajat, în timp ce 15% dintre acestea oferă angajaţilor beneficii cu valori cuprinse între 200 şi 500 de lei per salariat.

Doar 6% dintre firmele care au participat la sondaj şi care acordă în acest an beneficii de Paşti angajaţilor, le oferă beneficii ale căror valori sunt cuprinse între 500 lei şi 1.000 lei per salariat.

12% dintre angajatorii care au participat la sondaj vor oferi prime care depăşesc pragul de 1.000 de lei pentru fiecare angajat.

Cele mai răspândite tipuri de beneficii oferite salariaţilor pe tot parcursul anului sunt tichetele de masă, asigurările medicale private şi zile libere suplimentare, mai arată sondajul eJobs.
Dintre beneficiile mai exotice, oferite salariaţilor pe tot parcursul anului, cele mai populare sunt fructele şi cafeaua, oferite gratuit la birou, masajul de relaxare la birou, urmate de cursurile de formare profesională plătite de companie, sau asigurarea meselor de prânz, potrivit sondajului eJobs.

Sondajul eJobs a fost realizat în perioada 10 martie – 10 aprilie 2017, pe un eşantion de 302 firme private, dintre care 47% sunt firme mici, care au sub 50 de angajaţi, iar 30% dintre companii au între 100 şi 500 de angajaţi. Cele mai frecvente domenii de activitate ale firmelor respondente sunt IT (16%), vânzări (10%), producţie (9%), educaţie & training (8%), resurse umane (7%).

Lansată în 1999, eJobs este astăzi cea mai mare platformă de recrutare online din România, cu un număr de peste 3,5 milioane de profesioniști conectați la piața muncii și peste 30.000 de joburi active în orice moment. eJobs Group face parte din grupul media Ringier România, membru Ringier AG.

Te-ar mai putea interesa și
CFR Călători: Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară. Se anulează un tren spre Aeroportul Otopeni
CFR Călători: Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară. Se anulează un tren spre Aeroportul ...
CFR Călători informează că începând cu data de 31 martie 2024, în activitatea de transport feroviar se va trece la ora oficială de vară, ora 03:00 devenind ora 04:00....
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală electrică fotovoltaică de 2,5 MW, investiție ce face parte din strategia ...
Lista autostrăzilor şi drumurilor expres preluate de CNIR de la CNAIR, după operaţionalizarea sa
Lista autostrăzilor şi drumurilor expres preluate de CNIR de la CNAIR, după operaţionalizarea sa
Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR) a preluat de la Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii ...
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat – Xi Jinping, la întâlnirea cu premierul olandez
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat – Xi Jinping, la întâlnirea cu premierul olandez
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat, a declarat preşedintele chinez Xi Jinping, care l-a primit miercuri ...