Donald Trump spune că „cel mai probabil” se va întâlni din nou cu Kim Jong Un

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat luni că "cel mai probabil" se va întâlni din nou cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un, şi şi-a apărat în acelaşi timp eforturile depuse pentru a convinge Phenianul să renunţe la armele sale nucleare.
Economica.net - mar, 21 aug. 2018, 05:32
Donald Trump spune că

Într-un interviu acordat Reuters, Trump, care a avut un summit istoric cu Kim pe 12 iunie, a spus că el crede că partea nord-coreeană a făcut paşii specifici spre denuclearizare, în ciuda unor largi dubii asupra dorinţei lui Kim de a renunţa la arsenalul său.

Insistând că „o mulţime de lucruri bune se întâmplă” cu Coreea de Nord, Trump s-a plâns că Beijingul nu a ajutat la fel de mult ca în trecut din cauza disputei sale comerciale cu Statele Unite.

Preşedintele american, care şi-a început mandatul în ianuarie 2017, a subliniat şi timpul scurt alocat problemei nord-coreene, în comparaţie cu predecesorii săi care s-au ocupat de acest subiect timp de 30 de ani.

„Am oprit testele nucleare (ale Coreei de Nord). Am oprit testele de rachete (ale Coreei de Nord). Japonia este încântată. Ce se va întâmpla? Cine ştie? Vom vedea”, a spus Donald Trump.

La întâlnirea din Singapore, Kim Jong Un a acceptat în termeni generali să lucreze în vederea denuclearizării peninsulei coreene, dar Coreea de Nord nu a dat niciun indiciu că este dispusă să renunţe la armele sale în mod unilateral, aşa cum i-a cerut administraţia americană.

Trump a salutat ca fiind un succes summitul din Singapore şi a opinat chiar că Phenianul nu mai reprezintă o ameninţare nucleară.

În interviu, Trump a pus pe seama „marii chimii” dintre el şi Kim ameliorarea problemei nucleare, care anul trecut a generat temeri privind un nou război coreean.

„Îmi place de el. El mă place.(…) Am foarte bune relaţii personale cu preşedintele Kim şi cred că asta ne ţine împreună”, a spus liderul de la Casa Albă.

Întrebat despre o posibilă viitoare întâlnire cu Kim Jong Un, Donald Trump a răspuns că „cel mai probabil” aceasta va exista, dar nu a dorit să comenteze mai mult şi nici nu a oferit detalii asupra momentului sau locului de desfăşurare.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...