Donald Trump vrea să folosescă NATO în lupta contra Statului Islamic

Republicanul Donald Trump a declarat joi că dacă va fi ales preşedinte al Statelor Unite pe 8 noiembrie, el nu se va opune folosirii forţelor NATO în lupta contra militanţilor Statului Islamic într-o nouă misiune pentru o alianţă pe care a numit-o învechită, relatează Reuters.
Economica.net - vin, 01 iul. 2016, 05:49
Donald Trump vrea să folosescă NATO în lupta contra Statului Islamic

Trump a făcut aceste comentarii într-un interviu la ABC News. Candidatul prezumtiv republican la Casa Albă a ridicat de luni de zile întrebări cu privire la banii vărsaţi de Statele Unite în NATO care, afirmă el, trebuie reconfigurată pentru a ţine seama de ameninţările de azi.

‘Îmi place ideea de a folosi NATO şi de asemenea vecinii care nu sunt în NATO’, a spus Trump.

Sub preşedintele Barack Obama, Statele Unite s-au bizuit puternic pe atacurile aeriene americane contra ţintelor Statului Islamic în Siria şi Irak. Republicanii au criticat această politică ca nefiind suficientă pentru a-i opri pe militanţi, aminteşte Reuters.

Trump a declarat că ideea de a folosi alianţa Războiului Rece este pentru a uşura sarcina forţelor americane.

‘Nu vreau ca noi să fim prea mult implicaţi. Vreau NATO să fie implicată’, a spus Trump. ‘Cheltuim prea mulţi bani pe NATO. Avem grijă de ţări care, sincer, ar trebui să aibă singure grijă de ele din punct de vedere economic’.

Comentariile lui Trump intervin pe fondul rumorilor asupra unei întâlniri între fostul preşedinte Bill Clinton şi procurorul general Loretta Lynch în momentul când soţia lui Clinton, candidatul democrat la preşedinţie Hillary Clinton, este sub investigaţie federală, notează Reuters.

Întâlnirea privată a avut loc în avionul lui Lynch după ce a aterizat la Phoenix luni seară şi Bill Clinton părăsea aeroportul după un miting pentru soţia sa ţinut mai devreme în aceeaşi zi.

Hillary Clinton se află sub investigaţia FBI pentru utilizarea unui server de e-mail privat când era secretar de stat al preşedintelui Barack Obama în primul său mandat.

Potrivit lui Trump, această întâlnire este dovada acuzaţiilor sale că sistemul politic din SUA este ‘aranjat’ în favoarea elitelor politice.

‘Este de neconceput’, a declarat Trump la ABC News. ‘Când există această investigaţie masivă asupra email-urilor, iar ei au o astfel de întâlnire’.

Lynch, numită în post de Obama în urmă cu mai mult de un an, a declarat că nu a discutat despre ancheta legată de e-mailuri cu Bill Clinton, adaugă Reuters.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...