Două explozii puternice în capitala Turciei, cel puţin 30 de morţi şi 126 de răniţi

Două explozii puternice au avut loc sâmbătă lângă gara centrală din capitala turcă, Ankara, cauzând moartea a cel puţin 20 de persoane şi rănirea altor 100, informează agenţiile de presă Reuters şi AFP. 
Economica.net - sâm, 10 oct. 2015, 08:38
Două explozii puternice în capitala Turciei, cel puţin 30 de morţi şi 126 de răniţi
Exploziile au avut loc sub estacada care duce spre gară. La faţa locului a fost trimis un mare număr de ambulanţe. 

Deocamdată, nu este cunoscută cauza exploziilor, însă potrivit postului de televiziune CNN Turk ele ar avea legătură cu planificatul „marş paşnic de protest” organizat de formaţiuni sindicale în acord cu autorităţile, în susţinerea păcii şi pentru condamnarea organizaţiilor teroriste kurde. 

Martori oculari relatează că poliţia încercuise anterior zona unde au avut loc exploziile şi unde se adunau participanţii la marşul de protest, percheziţionându-i înainte să-i lase să treacă. 

În prezent, locul este încercuit, iar căile de acces spre el sunt blocate. La faţa locului se află medici şi poliţişti. 

Dubla explozie care a avut loc este „un atac terorist”, potrivit guvernului de la Ankara, care este hotărât să investigheze pista unui atentat sinucigaş, informează agenţia de presă Reuters.

Potrivit primelor supoziţii, cele două explozii ar avea legătură cu „marşul paşnic de protest” ce urma să aibă loc sâmbătă şi care a fost organizat de formaţiuni sindicale în acord cu autorităţile, în susţinerea păcii şi pentru condamnarea organizaţiilor teroriste kurde.

Premierul Turciei, Ahmet Davutoglu, a convocat o reuniune de urgenţă cu şefii poliţiei şi serviciilor de securitate ale ţării, precum şi cu alţi înalţi oficiali turci.

Potrivit Ministerului de Interne al Turciei, bilanţul atacului s-a agravat, ajungând la cel puţin 30 de morţi şi 126 de răniţi.

Confruntarea dintre armata turcă şi PKK, formaţiune interzisă, a reizbucnit în sud-estul Turciei, zonă cu populaţie majoritar kurdă, ca urmare a încetării armistiţiului în iulie, şi a atins o intensitate ce n-a mai fost văzută din anii 1990. Peste 120 de membri ai forţelor turce de securitate şi sute de militanţi kurzi au fost ucişi.

Sursa: AGERPRES

Te-ar mai putea interesa și
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Prăbuşirea podului Francis Scott Key din Baltimore are efecte diferite asupra producătorilor de automobile din Germania, arată informaţiile companiilor auto, transmite DPA....
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv în sarcina autorităţilor
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv ...
Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, ...
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Banca Centrală Europeană va permite băncilor elene să-şi recompenseze acţionarii pentru prima dată din 2008, după ...
Criză Bulgaria – Vecinii de la Sud de Dunăre sunt tot mai aproape de alegeri anticipate, după ce şi populiştii au respins mandatul de a forma un guvern
Criză Bulgaria – Vecinii de la Sud de Dunăre sunt tot mai aproape de alegeri anticipate, după ce şi populiştii ...
Partidul populist bulgar 'Există un astfel de popor' (ITN) a refuzat joi mandatul de a încerca să formeze un nou guvern, ...