După ce a proiectat 3.000 de locuinţe, un birou de arhitectură se lansează pe piaţa imobiliară din Bucureşti

După ce a proiectat 3.000 de apartamente, biroul de arhitectură SMAA din Bucureşti trece la dezvoltare imobiliară. Primul proiect rezidenţial cuprinde 16 case, iar investiţia de două milioane de euro este susţinută din surse proprii. Arhitecţii îşi propun ca în fiecare an să dezvolte un proiect rezienţial. 
Andrada Ghira - mar, 20 nov. 2018, 19:42
După ce a proiectat 3.000 de locuinţe, un birou de arhitectură se lansează pe piaţa imobiliară din Bucureşti

După ce au proiectat ansambluri rezidenţiale cu peste 3.000 de locuinţe, arhitecţii de la biroul de arhitectură SMAA dezvoltă acum case aşa cum îşi doresc, fără să fie constrânşi de preferinţele financiare ale clienţilor. Primul proiect, numit Cartierul cu Cireşi, este format din 16 case cu şase sau şapte camere, destinate familiilor numeroase. 

Terenul, amplsat în apropierea pădurilor Andronache și Boldu-Crețuleasca şi la 400 de metri de autostrada spre Ploieşti, are o suprafaţă de 3.000 de mp şi a fost cumpărat anul trecut cu 300.000 de euro. Pe lângă aceşti bani, arhitecâii investesc două milioane de euro în construcţia caselor.  

„Este o zonă cu potențial mare datorită noii autostrăzi, ce facilitează accesul rapid în zonele de nord și semicentrale ale orașului, dar și datorită celor două păduri care delimitează strada Matei Millo. Startul vânzărilor a fost dat acum o săptămână și deja avem două rezervări” a declarat pentru ECONOMICA.NET Silviu Mihăilescu, fondatorul biroului de arhitectură SMAA.  

Lucrările la cele 16 case au fost demarate în luna iunie a acestui an şi vor fi finalizate în mai 2019. Casele au suprafeţe cuprinse între 174 şi 191 mp, iar preţurile sunt cuprinse între 173.000 şi 190.000 de euro. 

Pe lângă acest proiect, arhtecţii vor ca anual să contruiacă proiecte similare. Anul viitor, SMAA va lansat un nou proiect în zona de vest a Capitalei. 

„Viitorul proiect va consta în dezvoltarea unui ansamblu mai mic, de opt case, pe un teren achiziționat tot în 2017, lângă pădurea Roșu. Una dintre aceste case va deveni și noul sediu SMAA”, ne-a mai declarat Mihăilescu. 

Întrebat de ECONOMICA.NET care au fost motivele pentru care s-a luat decizia deschiderii unei noi divizii, Mihăilescu spune că s-a decis ca o parte din bugetele rezultate din proiectare să fie investite în domeniul pe care îl cunos, pentru a extinde afacerea. 

Această decizie este pentru noi un pas firesc și vine în urma experienței dobândite în domeniu. De-a lungul timpului, am fost implicați în toate etapele dezvoltării unui ansamblu rezidențial alături de câțiva clienți, ceea ce ne permite astăzi să garantăm pentru ceea ce oferim prin noua divizie”, mai spune arhitectul. 

SMAA (Silviu Mihăilescu & Asociații Arhitectură) a fost înființat în 2008 ca un birou multidisciplinar, dedicat soluțiilor arhitecturale inovatoare. Recunoscut mai ales pentru rezultatele obținute în segmentul rezidențial, biroul oferă și servicii dedicate spațiilor de birouri și celor comerciale, precum și soluții moderne de amenajări interioare.

Imobiliarele, profitabile pentru arhitecţi

Nu este pentru prima oară când un birou de arhitectură se extinde pe zona de dezvoltare imobiliară. Redesign Real Estate, un birou de arhitectură din Braşov fondat în 2005, îşi extindea în 2013 sfera activităţilor cu dezvoltarea de proiecte rezidenţiale. Anul acesta, arhitecţii au lansat şi cel mai mare proiect din portofoliul, Stejeriş, care va avea la finalizare 82 de apartamente. Investiţia se ridică la 15 milioane de euro, iar proiectul din Braşov urmează să fie finalizat în totalitate în 2020. 

Te-ar mai putea interesa și
Mai multe bonuri de masă pentru o largă categorie de bugetari. Scapă de restructurări sau desființări instituții importante din administrația locală- Proiect
Mai multe bonuri de masă pentru o largă categorie de bugetari. Scapă de restructurări sau desființări instituții importante ...
Ministerul Finanțelor a elaborat un proiect de Ordonanță de Urgență (OUG) care aduce mai multe modificări legii 296/2023, cunoscută și ca legea austerității. Printre altele, nu se vor mai......
CEC Bank – Veniturile au crescut cu 11%, activele cu 35%, în 2023
CEC Bank – Veniturile au crescut cu 11%, activele cu 35%, în 2023
CEC Bank a înregistrat, anul trecut, o creştere cu 35% a activelor nete, până la 83,5 miliarde de lei, şi un profit ...
Cătălin Cîrstoiu va lupta cu Nicuşor Dan şi cu „Piedone” pentru Primăria Capitalei. Liderii coaliţiei au ajuns la o înţelegere
Cătălin Cîrstoiu va lupta cu Nicuşor Dan şi cu „Piedone” pentru Primăria Capitalei. Liderii coaliţiei ...
Liderii coaliţiei de guvernare şi-au dat acordul pentru susţinerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria ...
Deca: Creşte numărul studenţilor străini care vor să studieze în România
Deca: Creşte numărul studenţilor străini care vor să studieze în România
Numărul studenţilor străini care vor să studieze în ţara noastră este în creştere, pe platforma "Study in Romania" ...