După încălţăminte, Leonardo deschide magazin cu haine low-cost

Retailerul Leonardo deschide luna viitoare, la Oradea, un nou magazin de tip discount, cu îmbrăcăminte, electronice şi alimente la preţuri mici.
Andrada Ghira - Dum, 03 nov. 2013, 22:07
După încălţăminte, Leonardo deschide magazin cu haine low-cost

Compania soră a retailerului Leonrado, Stockhouse, va deschide luna viitoare în centrul comercial ERA Shopping Park Oradea un magazin pe o suprafaţă de 4.500 de mp, unde vor fi comercializate articole de îmbrăcăminte, electronice şi produse alimentare la preţuri mici.

„Piaţa o cere. Într-un oraş ca Oradea, unde pe o stradă sunt 10 magazine second-hand, înseamnă că există cerere. Noi nu vrem să vindem produse second-hand. Aducem marfă regulat, de la diverse fabrici din Asia, Europa, SUA. Din Asia aducem stocuri la un preţ foarte jos”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Laurenţiu Ochiuleţ, director de marketing şi expansiune la Leonardo.

Dacă primul magazin Stockhouse din Oradea va înregistra rezultate pozitive, compania va deschide astfel de magazine şi în alte oraşe.

Planurile companiei de a deschide un magazin de tip discount nu sunt noi. „Cam de mai bine de un an studiem piaţa şi aveam în plan să deschide. Am aşteptat intrarea retailerului german KiK, care ne-ar fi oprit din dezvoltare. Dar nu au mai venit şi am decis să deschide. Dacă la un moment dat o să intre pe piaţa din România, o să ne găsească pe noi. Stockhouse nu se aseamănă cu Kik, poate doar ca layout şi ca nivel de preş, dar noi avem o gamă diversă de produse”, a mai declarat pentru ECONOMICA.NET, Ochiuleţ.

În 2011 au apărut informaţii neoficiale cum că retailerul german KiK ar urma să deschidă un magazin în Sibiu Shopping City, deţinut de fondul de investiţii Argo Real Estate.

KiK este un discounter care comercializează haine, fondat în 1994 şi deţinut de concernul Tengelmann Group, cel care a vândut reţeaua de magazine Plus celor de la Lidl. În România, Tengelmann este prezent prin reţeaua OBI

Reţeaua KiK este formată din mai mult de 3.000 de magazine în Germania, Austria, Slovenia, Slovacia, Republica Cehă, Ungaria, Croaţia, Polonia şi Olanda. 

Leonardo deschide şi magazin de mobilă

Tot în cadrul ERA Shopping Park, acolo unde este deschis de mult timp un magazin Leonardo, va fi deschis şi un magazin Studio Blue, care va avea mai mult accesorii, decoraţiuni de casă, dar şi mobiler comercial, nu doar pentru locuinţe.

În acţionariatul fabricii de mobilă Sudio Blue se regăsesc şi acţionari ai Leonardo. Fabrica funcţionează de ani buni şi producea în principal mobilier comercial pentru magazinele Leonardo. În primă fază, magazinul va funcţiona şi ca showroom, iar dacă vânzările merg bine, şi acest concept de magazin ar putea fi extins în alte oraşe din ţară.

Reţeaua de încălţăminte Leornado numără 97 de magazine în 57 de oraşe din România, din care 12 sunt în Bucureşti. Retailerul a intrat în insolvenţă la mijlocul anului 2009 şi intră în ultimul an de reorganizare, de care se ocupă Casa de Insolvenţă Transilvania. Anul trecut, Leonardo a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 50 de milioane de euro, la jumătate faţă de 2009 şi o pierdere de 6,2 milioane de euro, cu mult sub pierderea de peste 50 de milioane de euro înregistrată la sfâritul anului 2009.

Te-ar mai putea interesa și
Valoarea de piață a gigantului energetic ExxonMobil a depășit-o pe cea a Tesla, ca urmare a încetinirii vânzărilor de mașini electrice
Valoarea de piață a gigantului energetic ExxonMobil a depășit-o pe cea a Tesla, ca urmare a încetinirii vânzărilor ...
Pentru prima dată în mai mult de un an, valoarea de piaţă a grupului petrolier american ExxonMobil Corp. a depăşit-o pe cea a Tesla Inc., pe fondul încetinirii vânzărilor de automobile......
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere (Video)
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă ...
Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, ...
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei și a menținut prețul ...
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Douăzeci şi unu de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8.15 (0.15 ...