După investiţii în online, Paralela 45 estimează pentru 2019 vânzări de 15% pe acest segment

Afacerile turoperatorului Paralela 45 au crescut în primele nouă luni din acest an cu 25%, iar estimările indică un rulaj de 60 de milioane de euro la nivelul întregului an, potrivit datelor companiei. 10% din totalul vânzărilor sunt generate de rezervările online şi neasistate, iar pentru anul viitor, Alin Burcea, proprietarul agenţiei, estimează că vânzările din online vor ajunge la 12-15%. 
Andrada Ghira - lun, 01 oct. 2018, 10:45
După investiţii în online, Paralela 45 estimează pentru 2019 vânzări de 15% pe acest segment

„În 2017 şi 218 puterea de cumpărare a crescut, ceea ce ce ne-a dat posibiliatea să avem încasări mai mari şi să facem şi investiţii. Am lansat destinaţii noi, de exemplu, Alanya a fost o idee foarte bună pentru că în Antalya gradul de ocupare al aeroportului a fost îngrozitor, deşi e un aeroport mare. Am mai avut chartere noi spre Samos şi Lesbos, cu grad de coupare de 88%. Pe toate charterele am avut un grad de ocupare de 98%”, a declarat Alin Burcea, proprietarul Paralela 45, în cadrul unei conferinţe de presă. 

Paralela 45 a investit în online, şi-a schimbat site-ul, are o echipă de şase consultanţi care răspund cererilor online, iar pe partea de corporate, a investit 30.000 de euro într-un soft prin care companiile îşi pot face singure rezervările. 

Deşi în ultimii doi ani afacerile Paralela 45 au cresct cu 25%, Alin Burcea se aşteaptă a anul viitor creşterea să fie de 15%. 

Turcia, cea mai căutată destinaţie 

Cea mai căutată destinaţie de vacanţă anul acesta a fost Turcia, cu o pondere de 38% din totalul vânzărilor, şi unde peste 18.000 de turişti şi-au cumpărat vacanţe de la Paralela 45. Locul doi este urmat de Grecia, cu 34% din total. Agenţia a introdus anul acesta chartere noi spre Samos şi Lesbos.

„Este un an în care Turcia a surclasat Grecia, cu patru porcente, în condiţiile în care în Grecia sunt multe destinaţii, sunt 8, 9, 10 insule, în timp de Turcia are două zone, respectiv Antalya, cu toată zona adiacentă, respectiv Bodrum”, spune Ondina Dobriban, directorul general al turoperatorului. 

Pe locul trei se plasează Spania, urmată de Cipru, Italia şi Portugalia. Valoarea medie a unui sejur pe charter a fost de 650 de euro/persoană. 

Pentru toamna şi iarna acestui an, Paralela 45 oferă curcuite în peste 120 de itinerarii pe şase continente, a căror pondere s-a dublat în 2018. În plus, agenţia organizează pentru al treilea an consecutiv chartere spre Laponia, unde anul aceste îşi vor petrece vacanţa peste 300 de români.

Turoperatorul vrea să-şi diversifice oferta de circuite, în special pe cele spre Rusia. 

„După noutăţi vorbim despre circuite. Rusia este în continuare în topul clasamentului, drept pentru care am dori să diversificăm oferta pentru această ţară, să oferim inclusiv craziere şi alte produse tematice în Rusia. Acest segment este nedescoperit; deocamdată se vinde doar Mosova şi St. Petersburg”, mai spune Ondina Dobriban. 

Pentru vacanţa de Revelion, în oferta agenţiei se regăsesc pachetele spre Antalya, Dubai, Cipru, Maldive, Singapore și Insula Bintan, Singapore și Malaezia, Thailanda, cu tarife care pornesc de la 543 de euro/persoană. Pe lângă acestea, turiștii pot alege vacanțe în marile orașe europene ori circuite în Iordania, Israel, Tunisia, India cu tarife care pornesc de de la 225 de euro si ajung pana la 1.630 de euro/persoană, cu toate taxele incluse.

Agenţia de turism Paralela 45 a fost înființată în aprilie 1990, fiind una dintre primele trei agenții private din România. Turoperator consacrat în vacanţe cu zboruri charter în Spania, Grecia, Turcia, Portugalia, Croatia, circuite culturale şi istorice în diverse destinaţii, programe pentru seniori, croaziere, vacanţe tailor made, precum şi turism de business. 

Te-ar mai putea interesa și
Comisia Europeană vrea să introducă gazele lichefiate în noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei – surse Reuters
Comisia Europeană vrea să introducă gazele lichefiate în noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei – surse Reuters
Următorul pachet de sancţiuni al Comisiei Europene ar urma să propună, pentru prima dată, restricţii cu privire la gazele naturale lichefiate (GNL) ruseşti, inclusiv o interdicţie cu privire......
Producția de cărbune a României a scăzut cu 5,6% în primele două luni din an. Importurile s-au redus și ele cu 2,2%
Producția de cărbune a României a scăzut cu 5,6% în primele două luni din an. Importurile s-au redus și ele cu 2,2%
Producţia netă de cărbune a României a totalizat, în primele două luni ale acestui an, 344.600 de tone echivalent petrol, ...
Mircea Fechet: Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis un dosar EU-Pilot
Mircea Fechet: Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis ...
Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis un dosar EU-Pilot, ...
Restart Energy a finalizat lucrările la o centrală solară pentru compania Romtextil, care au costat peste jumătate de milion de euro
Restart Energy a finalizat lucrările la o centrală solară pentru compania Romtextil, care au costat peste jumătate de ...
Restart Energy a anunțat astăzi că a finalizat construcția și instalarea unui sistem de generare a energiei fotovoltaice ...