E oficial: Corina Şuteu este noul ministru al Culturii

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind numirea Corinei Şuteu în funcţia de ministru al Culturii. Ceremonia de depunerea a jurământului de învestitură în funcţie de către noul ministru va avea loc miercuri, la ora 17,00, la Palatul Cotroceni.
Economica.net - mie, 04 mai 2016, 08:40
E oficial: Corina Şuteu este noul ministru al Culturii

Şeful statului a semnat şi decretul privind revocarea lui Vlad Alexandrescu din funcţia de ministru al Culturii.

Secretarul de stat în Ministerul Culturii Corina Şuteu a fost propusă marţi de premierul Dacian Cioloş pentru a ocupa funcţia de ministru al Culturii, în condiţiile în care Vlad Alexandrescu a fost revocat din funcţie.

Corina Şuteu, fost director al Institutului Cultural Român New York, este în prezent secretar de stat în Ministerul Culturii.

A absolvit Facultatea de Litere, specializarea română-engleză la Universitatea Bucureşti (1983) şi un master în management cultural, Mastere Spécialisé Européen en Management des Entreprises Culturelles (Dijon, Franţa) (1991).

După terminarea studiilor, a fost profesor de română-engleză la Liceul Agro-industrial Făgăraş (1983-1987) şi redactor la Revista ‘Teatrul’ (1987-1989).

A ocupat funcţia de director al Uniunii Teatrale din România (1991-1993) şi al Theatrum Mundi, în prezent, Metropolis (1993-1995).

A fost director al Masterului Specializat în Management cultural european din Dijon, Franţa (1995-2001), preşedinte al Forumului reţelelor culturale europene (1995-2002) şi director al Institutului Cultural Român din New York (2006-2012).

Din ianuarie 2016 este secretar de stat la Ministerul Culturii.

A fost consultant pentru diverse programe ale Uniunii Europene, Consiliul Europei, UNESCO, reţele culturale europene, diferite organisme culturale şi de cercetare pe plan internaţional: expert pentru mai multe programe ale Consiliului Europei (1991-2002); expert pentru direcţia de politici culturale pe probleme de formare în management cultural şi politici culturale în cadrul UNESCO (1995-2005); expert în cadrul UE, contribuind la studiul despre mobilitatea artiştilor în Europa (1998-2005); expert coordonator pentru proiectul de educaţie permanentă a profesioniştilor în cadrul programului Phare ‘Dimensiunea Culturală a Democraţiei’ (2000); expert naţional pentru studiul ‘The State of Cultural Cooperation in Europe’, realizat la solicitarea Comisiei Europene (2003).

A fondat şi a condus Asociaţia culturală ECUMEST (1998-2005), specializată în politici culturale, care a militat pentru pentru emanciparea instituţională a sectorului culturii în Romania şi în Europa centrală şi de est. Membră în comitetul de conducere al a Informal European Theatre Meeting (1992-1998).

În 2012, a fondat, împreună cu criticul de film Mihai Chirilov, Romanian Film Initiative, care organizează Festivalul Making Waves: New Romanian Cinema.

Este autoare a numeroase rapoarte şi studii de specialitate (politici culturale). Împreună cu Hanneloes Weeda şi Cas Smithuijsen, a editat cartea ‘Arts Politics and Change. Participative Cultural Policy-making in South East Europe’ (Amsterdam, 2005). Este, de asemenea, autoarea volumului ‘Another Brick in the Wall, a Critical Overview of Cultural Management in Europe’ (Amsterdam, 2006).

Te-ar mai putea interesa și
Iohannis a promulgat legea prin care Ministerul Finanțelor primește dreptul de a reprezenta România în toate litigiile arbitrale internaţionale
Iohannis a promulgat legea prin care Ministerul Finanțelor primește dreptul de a reprezenta România în toate litigiile ...
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi legea de aprobare a Ordonanţei de urgenţă 6/2024, conform căreia se acordă Ministerului Finanţelor dreptul de a reprezenta România sau......
Nissan plănuiește că până în 2029 să producă în masă autovehicule electrice alimentate cu baterii de ultimă generație
Nissan plănuiește că până în 2029 să producă în masă autovehicule electrice alimentate cu baterii de ultimă generație
Nissan Motor se aşteaptă ca până la începutul lui 2029 să producă în masă vehicule electrice (EV) alimentate cu ...
Companiile din grupul Signal Iduna raportează prime brute subscrise de peste 367 de milioane de lei pentru 2023, în creștere cu 33%
Companiile din grupul Signal Iduna raportează prime brute subscrise de peste 367 de milioane de lei pentru 2023, în creștere ...
Cele două companii Signal iduna care activează în România anunță că și-au consolidat poziția pe piața românească ...
Ucraina a început construcția a două noi unități nucleare în vestul țării. În premieră, una dintre ele folosește tehnologie americană
Ucraina a început construcția a două noi unități nucleare în vestul țării. În premieră, una dintre ele folosește ...
Compania de stat ucraineană Energoatom a lansat construcția a două noi unități (5 și 6) la centrala nucleară Khmelnytskyi ...