EAU au orchestrat piratarea site-urilor guvernamentale ale Qatarului, pentru a provoca o criză diplomatică – Washington Post

Emiratele Arabe Unite au orchestrat spargerea site-urilor de ştiri guvernamentale şi ale conturilor de social media ale executivului din Qatar la sfârşitul lunii mai cu scopul de a posta declaraţii incendiare, dar false atribuite emirului Qatarului, fapt ce a provocat o criză diplomatică şi a dus la ruperea relaţiilor dintre Qatar şi vecinii săi, potrivit ediţiei de duminică a Washington Post, care citează oficiali americani din domeniul serviciilor de informaţii, relatează Reuters.
Economica.net - lun, 17 iul. 2017, 07:54
EAU au orchestrat piratarea site-urilor guvernamentale ale Qatarului, pentru a provoca o criză diplomatică - Washington Post

EAU resping implicarea în piratarea agenţiei de presă din Qatar

Emiratele Arabe Unite au respins luni informaţiile potrivit cărora au orchestrat piratarea site-ului agenţiei de presă a guvernului din Qatar şi contului de social media, informează agenţia DPA.

Emirului – şeicul Tamim bin Hamad al-Thani – i-au fost atribuite declaraţii în care îşi exprima aprecierea pentru gruparea radicală palestiniană Hamas şi susţinea că Iranul este o ‘putere islamică’, notează publicaţia citată. Drept răspuns, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Egiptul şi Bahreinul au rupt pe 5 iunie relaţiile diplomatice şi de transport cu Qatarul, acuzând acest stat de susţinere a terorismului.

Qatarul anunţa la sfârşitul lunii mai că hackeri au postat informaţii false despre emir, o explicaţie respinsă de state din Golf.

Potrivit The Washington Post, oficiali ai serviciilor de informaţii americane au aflat săptămâna trecută că analizarea informaţiilor obţinute de serviciile secrete ale SUA a confirmat că înalte oficialităţi ai EAU au discutat un astfel de plan şi punerea lui în aplicare la 23 mai, cu o zi înainte de evenimentul propriu-zis.

Potrivit oficialităţilor citate, dar neidentificate de Washington Post, nu este clar dacă EAU au piratat site-urile sau au plătit pentru aceasta, notează ziarul citat.

Ambasadorul EAU în SUA, Yousef al-Otaiba, a negat informaţiile, afirmând că sunt ‘false’, notează the Post.

‘Ceea ce este adevărat este comportamentul Qatarului. Finanţarea, susţinerea şi autorizarea unor extremişti, de la talibani la membri ai Hamas şi fostul lider libian (Moammar) Gaddafi. Incitarea la violenţă, încurajarea radicalizării şi subminarea stabilităţii vecinilor’, se arată într-un comunicat al ambasadei.

Departamentul de Stat al SUA a refuzat să comenteze informaţiile, la solicitarea Reuters. Biroul Federal de Investigaţii a lucrat anterior cu Qatarul pentru a analiza aceste acţiuni de piratare.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...