Efectul Brexit: Partidele extremiste din statele fondatoare ale UE cer referendumuri pentru ieşirea din Uniunea Europeană

Franţa, Olanda, Italia, Germania. Ţări "grele" din Uniunea Europeană în care s-ar putea organiza referendumuri pentru ieşirea din UE, dacă vocea partidelor extremiste, care au câştigat din ce în ce mai mult teren în ultimii ani, se va impune.
Economica.net - vin, 24 iun. 2016, 06:30
Efectul Brexit: Partidele extremiste din statele fondatoare ale UE cer referendumuri pentru ieşirea din Uniunea Europeană

Franţa

Partidul de extremă-dreapta francez Frontul Naţional a cerut organizarea unui referendum privind apartenenţa Franţei la Uniunea Europeană, după ce britanicii au votat în favoarea ieşirii din blocul comunitar, potrivit Reuters.”Victoria libertăţii! Aşa cum cer de ani de zile, acum trebuie organizat un referendum similar în Franţa şi în celelalte ţări din Uniunea Europeană”, a scris preşedinta Frontului Naţional, Marine Le Pen, pe contul său de Twitter.

„Libertatea popoarelor câştigă întotdeauna în final! Felicitări Regatului Unit”, a postat la rândul său pe Twitter vicepreşedintele Frontului Naţional, Florian Philippot. „Acum este rândul nostru #Brexit #Frexit”, a mai scris el.

Frontul Naţional, partid antieuropean, cere de mult timp ieşirea Franţei din Uniunea Europeană şi a obţinut rezultate bune la recentele alegeri.

Olanda

Liderul formaţiunii politice olandeze anti-imigraţie Partidul Libertăţii, Geert Wilders, a cerut organizarea unui referendum privind apartenenţa ţării sale la Uniunea Europeană, după ce britanicii au votat pentru ieşirea din blocul comunitar.
Vrem să ne controlăm singuri ţara, banii noştri, frontierele noastre şi politica noastră privind imigraţia’, a transmis, într-un comunicat, liderul Partidului Libertăţii (de extremă-dreapta).
Wilders, care conduce în sondajele de opinie, a spus că dacă va fi ales prim-ministru al Olandei la alegerile generale din martie, atunci va convoca la rândul său un referendum. ‘Să lăsăm poporul olandez să decidă’, a afirmat el.
‘Olandezii trebuie cât mai repede să aibă şansa de a-şi exprima opinia privind apartenenţa ţării lor la Uniunea Europeană’, a mai declarat el.

Un sondaj transmis în această săptămână de postul de televiziune Een Vandaag arată că 54% dintre cetăţenii Olandei, ţară membră fondatoare a UE, vor un astfel de referendum. ‘Este momentul unui nou început, bazându-ne pe forţa şi suveranitatea noastră’, a spus Wilders.

Italia

Liderul partidului italian de extremă-dreapta Liga Nordului, Matteo Salvini, a felicitat vineri Marea Britanie pentru că a votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană şi a spus că ar trebui să urmeze Italia.
„Bravo pentru curajul cetăţenilor liberi! Inima, creierul şi mândria au învins minciunile, ameninţările şi şantajul”, a scris Matteo Salvini pe contul său de Facebook.

„Mulţumim, Marea Britanie. Acum este rândul nostru”, a adăugat liderul Ligii Nordului, partid eurosceptic aflat în opoziţie în Italia.

Germania

Copreşedintele partidului eurosceptic şi antiimigraţie Alternativa pentru Germania (AfD), Joerg Meuthen, a declarat vineri, după votul Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană, că şi Germania ar trebui să poată organiza un referendum privind apartenenţa ţării la blocul comunitar, relatează vineri DPA. 

„Ei au avut de ales, noi nu. Referendum! Timpul pentru schimbare!”, a scris pe Facebook Joerg Meuthen, care conduce partidul alături de Frauke Petry. 

 

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...