Efectul campaniilor de promovare: record de turişti români în Israel

Israelul se promova pentru prima oară pe piaţa din România anul trecut, atunci când a lansat o campanie pe toate canalele media. Dincolo de pelerini, autorităţile şi-au dorit mai mulţi turişti pe plajele şi în cluburile din Tel Aviv. La un an de la lansarea campaniei de promovare, numărul românilor care au ales Israelul ca destinaţie de vacanţă a atins un nou record. 
Andrada Ghira - joi, 06 dec. 2018, 11:33
Efectul campaniilor de promovare: record de turişti români în Israel

Numărul turiștilor români ce au vizitat Israelul în primele 11 luni ale anului a fost de 100.900, în creștere cu 35% față de aceeași perioadă a anului 2017 și cu 118% față de anul 2016, arată datele Ministerulu Turismului din Israel. În luna octombrie aproape 20.000 de români au vizitat Israelul iar în luna noiembrie 14.000 de români. 

Ne așteptăm ca trendul ascendent să se păstreze și în lunile de iarnă, Israelul fiind o destinație cu climă blândă tot timpul anului și vreme perfectă pentru explorat chiar și în perioada Ianuarie – Martie. Temperatura variază între 15 și 22 grade Celsius în primele luni ale anului și oferă o vreme perfectă pentru explorat orașul”, a declarat Ami Alon, Director de Marketing Europa Centrală și de Est.

Ce fac românii în Israel 

Vacanțele turiștilor români în Israel durează în medie cinci zile și includ cazare în Tel Aviv și excursii de o zi în Ierusalim sau chiar la Marea Moartă.

Marea schimbare a ultimilor trei ani este atenția îndreptată mai mult spre explorarea orașului Tel Aviv decât spre explorarea locurilor religioase. Bugetul de călătorie al turiștilor români este de 120 – 150 dolari pe zi, sumă ce include transportul, cazarea, mesele și eventualele cumpărături.

Pe lângă Tel Aviv și Ierusalim, o altă zona extrem de cerută de turiștii români este Eilat. Românii aleg să își petreacă aici sejururile la Marea Roșie și să profite de temperaturile ridicate aproape tot timpul anului (temperaturi peste 30 de grade Celsius 8 luni pe an). Până în luna Martie, 2019, Wizz Air operează două zboruri săptămânale spre Eilat iar prețul unui bilet începe de la 40 euro.

Efectul low-cost

În fiecare săptămână, peste 40 de zboruri decolează de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă spre Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Prețurile încep de la 38 euro/bilet și zborul durează aproximativ 2,5 ore, fiind unul dintre cele mai scurte zboruri către Orientul Mijlociu.

Peste 60 de zboruri săptămânale leagă acum Tel Aviv și Eilat de principalele aeroporturi din România – București, Timișoara, Cluj, Iași și Sibiu (din luna iulie, 2018). Anul 2018 comparativ cu 2016 a înregistrat o creștere cu 152% a turiștilor români, iar perspectivele rămân extrem de pozitive.

Te-ar mai putea interesa și
Grupurile europene revin la expoziții. Renault, Stellantis și BMW sunt gata pentru Paris Motor Show 2024
Grupurile europene revin la expoziții. Renault, Stellantis și BMW sunt gata pentru Paris Motor Show 2024
Alături de grupul Renault, un obișnuit al ultimelor expoziții auto europene, grupurile BMW și Stellantis ar putea participa la ediția din acest an a salonului de la Paris....
Alro își mai revine: producția de aluminiu a crescut la cel mai înalt nivel din ultimele cinci trimestre
Alro își mai revine: producția de aluminiu a crescut la cel mai înalt nivel din ultimele cinci trimestre
Alro Slatina, cel mai mare producător de aluminiu din Europa de Sud-Est, a prezentat rezultate operaționale în creștere ...
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă este afectată de secetă pedologică moderată şi puternică în Moldova, Dobrogea, Oltenia ...
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere ...