Elefant ar vrea să iasă pe bursă. Acţionarii au aprobat o emisiune de obligaţiuni şi vor să obţină un milion de euro

Elefant Online SA. compania care operează magazinul online elefant.ro, ar putea lansa o emisiune de obligațiuni cu scopul de a atrage o finanțare de aproximativ 1 milion de euro. Emisiunea se va adresa către cel mult 149 de investitori persoane fizice și juridice, alții decât investitorii calificați.
Economica.net - mie, 04 iul. 2018, 08:33
Elefant ar vrea să iasă pe bursă. Acţionarii au aprobat o emisiune de obligaţiuni şi vor să obţină un milion de euro

Acționarii retailerului online elefant.ro au aprobat, de principiu, o emisiune de obligațiuni prin care urmăresc să atragă  aproximativ 1 milion de euro, echivalent în lei, în cadrul unui plasament privat, la o dobândă de 9% pe an, a declarat pentru ECONOMICA.NET Sergiu Chircă, CEO elefant.ro.

Adunarea Generală a Acționarilor a aprobat de principiu o emisiune de obligațiuni, conducerea executivă urmând să o pună în practică în măsura în care acest lucru va fi considerat a fi oportun. „În cazul în care vom realiza o astfel de emisiune o vom face în principal pentru a testa apetitul pieței iar subscrierea va fi una relativ mică, de circa 1 milion de euro, echivalent în lei”, mai spune CEO-ul elefant.

Emisiunea de obligațiuni va avea o scadență finală de minim 3 ani și o rată a cuponului de maxim 9% pe an. Deși nu au fost stabilit toate detaliile operațiunii și un calendar, probabil că aceasta va fi efectuată prin metoda plasamentului privat, respectiv se va adresa către cel mult 149 de investitori persoane fizice și juridice, alții decât investitorii calificați.

Acționarii retailerului au probat și tranzacționarea de principiu pe una dintre piețele administrate de Bursa de Valori București, decizia finală revenind conducerii executive. „Cel mai probabil ne vom îndrepta către piața AeRO”, a precizat Chircã.

În prezent, la bursă mai sunt tranzacționate obligațiuni emise de Bittnet, Superbet Betting & Gaming, Good People, Capital Fleet Services, Investia Finance si Advanced Reail System.

elefant.ro este unul dintre cei mai mari retaileri online din România, cu peste 1.500.000 de clienţi o gamă extinsă de produse cu livrare prin curier sau în cele peste 40 de puncte de livrare din Bucureşti şi din ţară.

Fondat în 2010, Elefant s-a extins şi în afara ţării deschizând o filiala la Chişinău, în Republica Moldova – magazinul online local elefant.md.

Compania a raportat în 2017 o cifră de afaceri de peste 130 milioane de lei și pierderi de 21,7 milioane de lei.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...