Elveţia, destinaţie preferată a expatriaţilor – sondaj

Elveţia se află pe primul loc într-un clasament al destinaţiilor preferate de expatriaţi, potrivit unui sondaj făcut public miercuri, care evaluează condiţiile materiale şi calitatea vieţii.
Economica.net - mie, 22 oct. 2014, 04:22
Elveţia, destinaţie preferată a expatriaţilor - sondaj

Top 10 al acestui sondaj realizat pentru banca britanică HSBC şi citat de AFP dezvăluie astfel o foarte bună reputaţie a destinaţiilor asiatice, care ocupă mai mult de jumătate din locuri, scrie Agerpres.

Clasamentul celor 10 ţări, stabilit în urma unui sondaj online efectuat pe un eşantion de 9.288 de expatriaţi, este următorul: Elveţia, Singapore, China, Germania, Bahrein, Noua Zeelandă, Thailanda, Taiwan, India, Hong Kong.

Persoanele intervievate se pronunţă asupra situaţiei lor financiare (salariu, economii, situaţie economică a ţării de destinaţie), asupra calităţii vieţii şi vieţii familiale (în special condiţiile de primire şi de educaţie a copiilor).

Ţinând cont de aceste criterii diverse, Elveţia este cea mai apreciată, combinând salariile confortabile (un sfert dintre expatriaţii în Elveţia declarând un venit de peste 200.000 de dolari anual) şi marea calitate a vieţii. Elveţia este astfel ţara a cărei economie inspiră cea mai mare încredere, potrivit HSBC.

Asia se distinge ca ‘regiunea cea mai propice pentru facilităţi financiare’, în special China, în care 38 % dintre expatriaţi câştigă peste 200.000 de dolari anual.

Germania, a patra ţară în clasament, apare ca fiind o ‘destinaţie sigură şi stabilă’. 87 % dintre expatriaţii care locuiesc aici se declară satisfăcuţi de condiţiile economice, potrivit acestui sondaj realizat în aprilie-mai, înainte ca economia germană să cunoască o încetinire.

Franţa se află în partea de jos a clasamentului în special din cauza unui rezultat negativ obţinut la criteriile economice şi financiare. În această categorie, ea se clasează pe locul 30 din cele 34 de ţări monitorizate.

În clasamentul global, Franţa urcă totuşi pe locul 23 datorită unei bune aprecieri în categoria ‘calitatea vieţii’ (locul 8 din 34), datorită ‘hranei bune, climatului temperat şi sistemului corespunzător al sănătăţii’, potrivit comunicatului.

Te-ar mai putea interesa și
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Capacitățile de generare de energie regenerabilă sunt aproape de pragul de 4.000 GW, adică 4.000.000 MW iar jumătate din ele sunt în Asia....
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
În condiţiile în care sărbătorile din luna mai marchează debutul turismului la Marea Neagră, bulgarii şi turiştii ...
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au la dipoziție 12,5 miliarde de lei
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au ...
Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională şi se pot demara procedurile pentru ca de la începutul lunii ...
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Veniturile Greciei din turism au crescut în primele două luni din acest an cu 24,5%, arată datele oficiale publicate vineri, ...