Endava îşi consolidează afacerile din Cluj într-o clădire pe care Iulian Dascălu o va livra în 2014

Omul de afaceri Iulian Dascălu a închiriat companiei Endava jumătate din suprafaţa de 10.000 metri pătraţi a clădirii de birouri pe care o dezvoltă în Cluj-Napoca, unde furnizorul britanic de servicii şi soluţii IT vrea să-şi consolideze afacerile din oraş şi angajeze încă 210 persoane.
Economica.net - joi, 12 dec. 2013, 12:07
Endava îşi consolidează afacerile din Cluj într-o clădire pe care Iulian Dascălu o va livra în 2014

Compania Endava va ocupa o suprafaţă de aproximativ 5.220 metri pătraţi din United Business Center Tower, echivalentul a şase din cele zece etaje ale clădirii situate în imediata proximitate a Iulius Mall. Clădirea de birouri clasa A, dezvoltată de Iulius Group, controlat de Dascălu, va dispune de o suprafaţă închiriabilă de 10.000 metri pătraţi şi va fi finalizată în a doua parte a anului viitor. Pentru restul suprafeţei, compania Iulius Group are în derulare negocieri avansate, se arată într-un comunicat al dezvoltatorului.

Odată cu inaugurarea noii clădiri de la Cluj-Napoca, Iulius Group va deţine, la nivel naţional, o reţea de 45.500 metri pătraţi de birouri.

În prezent, Endava ocupă o suprafaţă de aproximativ 1.470 metri pătraţi în Iulius Business Center, imobilul de birouri inaugurat în 2008, de asemenea lângă Iulius Mall Cluj. Totodată, la Cluj, Endava mai are închiriate spaţii în alte zone din oraş.

„Aşa cum am anunţat cu ceva timp în urmă, dorim să consolidăm operaţiunile noastre din Cluj-Napoca într-un singur spaţiu de birouri. În noua clădire United Business Center am contractat un spaţiu cu o capacitate care ne permite să realizăm acest lucru, respectiv să creştem în continuare echipa Endava la Cluj-Napoca până la 660 de persoane. Avem un parteneriat cu Iulius Grup din 2008, pentru birourile noastre din Cluj-Napoca şi Iaşi”, a declarat Valentin Metzger, delivery director pentru centrul de dezvoltare Endava la Cluj-Napoca.

Endava este unul dintre cei mai activi angajatori din domeniul IT, având aproximativ 950 de angajaţi în sediile din Cluj-Napoca, Iaşi şi Bucureşti. Pentru următoarea perioadă, compania a anunţat că planifică o creştere de 25% pe an a personalului din România. În prezent, Endava are peste 450 de angajaţi la Cluj-Napoca, implicaţi în proiecte de dezvoltare software şi suport IT pentru clienţi din diferite domenii, cum ar fi cel bancar, asigurări, plăţi electronice, retail, telecomunicaţii, media şi publishing.

Compania britanică ocupă un spaţiu de peste 2.720 mp în clădirea United Business Center 1 din ansamblul urbanistic Palas din Iaşi, astfel că în total, Endava are închiriată o suprafaţă de aproximativ 8.000 mp în reţeaua de spaţii office, dezvoltată şi operată de Iulius Group.

Iulius Group este cel mai mare dezvoltator şi operator autohton de centre comerciale de tip mall. Compania deţine o reţea de patru mall-uri (Iulius Mall Iaşi, Iulius Mall Timişoara, Iulius Mall Cluj şi Iulius Mall Suceava) şi ansamblul urbanistic multifuncţional Palas Iaşi, care cuprinde inclusiv patru clădiri de birouri – United Business Center – cu o suprafaţă închiriabilă de peste 28.000 mp.

Te-ar mai putea interesa și
Valoarea de piață a gigantului energetic ExxonMobil a depășit-o pe cea a Tesla, ca urmare a încetinirii vânzărilor de mașini electrice
Valoarea de piață a gigantului energetic ExxonMobil a depășit-o pe cea a Tesla, ca urmare a încetinirii vânzărilor ...
Pentru prima dată în mai mult de un an, valoarea de piaţă a grupului petrolier american ExxonMobil Corp. a depăşit-o pe cea a Tesla Inc., pe fondul încetinirii vânzărilor de automobile......
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere (Video)
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă ...
Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, ...
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei și a menținut prețul ...
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Douăzeci şi unu de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8.15 (0.15 ...