Enel a investit 14,5 milioane de lei în modernizarea staţiei de transformare Cotroceni

Distribuitorul de energie E-Distribuţie Muntenia a investit aproximativ 14,5 milioane de lei pentru primele etape de modernizare a staţiei de transformare Cotroceni, proiect început în anul 2016, cu o durată estimată de trei ani şi o valoare totală de peste 18 milioane de lei, scrie News.ro.
Economica.net - mar, 12 dec. 2017, 17:20
Enel a investit 14,5 milioane de lei în modernizarea staţiei de transformare Cotroceni

Staţia a fost pusă în funcţiune în anul 1974 şi deserveşte, prin intermediul reţelei de medie şi joasă tensiune, zonele Grozăveşti, Regie, Crângaşi, Giuleşti, Cotroceni, Panduri, Eroilor, Răzoare, Iuliu Maniu şi Drumul Sării, scrie News.ro.

În cadrul proiectului de modernizare a staţiei de transformare 110/10 kV Cotroceni au fost puse în funcţiune noile echipamente de înaltă tensiune, realizate cu module hibride.

„Pe partea de medie tensiune, au fost finalizate lucrările de înlocuire a vechilor instalaţii cu noi celule, compacte. Astfel, echipamentele de tip vechi au fost înlocuite cu echipamente moderne, cu fiabilitate crescută şi dimensiuni reduse”, spun reprezentanţii companiei.

Ei precizează că aceste lucrări reprezintă o etapă importantă în desfăşurarea proiectului de modernizare a staţiei de transformare Cotroceni, una dintre staţiile importante din Bucuresti, care alimentează circa 26.000 de consumatori, atât casnici cât şi agenţi economici şi consumatori de importanţă strategică.

„În urma acestor lucrări, staţia Cotroceni a fost introdusă în sistemul Telecontrol, care permite identificarea foarte rapidă a zonelor afectate în caz de defecţiuni precum şi efectuarea de la distanţă a manevrelor pentru realimentarea cu energie electrică a clienţilor”, adaugă ei.

Sistemul permite realimentare rapidă a locurilor de consum, aducând astfel beneficii clienţilor.

Conform raportărilor ANRE pe 2016, indicele SAIDI (durata medie a întreruperilor neplanificate pentru fiecare client) pentru E-Distribuţie Muntenia a fost de 172 minute, media naţională înregistrată fiind de 290 minute.

Grupul Enel activează în peste 30 de ţări de pe cinci continente şi are o capacitate instalată netă de producţie de energie de circa 86 GW. Enel distribuie electricitate şi gaze naturale printr-o reţea de peste 2 milioane km, are peste 65 de milioane de clienţi casnici şi companii în toată lumea.

Prezent pe piaţa din România încă din 2005, Enel are peste 3.100 de angajaţi în România şi oferă servicii unui număr de 2,8 milioane de clienţi din trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie.

Te-ar mai putea interesa și
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Prăbuşirea podului Francis Scott Key din Baltimore are efecte diferite asupra producătorilor de automobile din Germania, arată informaţiile companiilor auto, transmite DPA....
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv în sarcina autorităţilor
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv ...
Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, ...
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Banca Centrală Europeană va permite băncilor elene să-şi recompenseze acţionarii pentru prima dată din 2008, după ...
Criză Bulgaria – Vecinii de la Sud de Dunăre sunt tot mai aproape de alegeri anticipate, după ce şi populiştii au respins mandatul de a forma un guvern
Criză Bulgaria – Vecinii de la Sud de Dunăre sunt tot mai aproape de alegeri anticipate, după ce şi populiştii ...
Partidul populist bulgar 'Există un astfel de popor' (ITN) a refuzat joi mandatul de a încerca să formeze un nou guvern, ...