Epidemia de Ebola a cauzat moartea a aproape 4.500 de persoane – OMS

Febra hemoragică Ebola a dus la moartea a 4.493 de persoane din 8.997 de cazuri înregistrate în şapte ţări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania şi SUA), conform celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), de până la 12 octombrie şi publicat miercuri la Geneva, relatează France Presse.
Economica.net - joi, 16 oct. 2014, 07:38
Epidemia de Ebola a cauzat moartea a aproape 4.500 de persoane - OMS

Precedentul bilanţ oficial al OMS făcea referire la 4.033 de morţi până la 8 octombrie, din 8.399 de cazuri înregistrate.

OMS a decis să împartă în două grupe ţările afectate de epidemie. Prima grupă este formată din cele mai afectate ţări (Liberia, Sierra Leone şi Guineea), iar a doua – din Nigeria, Senegal, SUA şi Spania.

Epidemia, cea mai gravă de la identificarea virusului în 1976, a pornit din Guineea la sfârşitul lunii decembrie 2013. De atunci, au fost înregistraţi 2.458 de morţi în Liberia, din 4.249 de cazuri înregistrate. Au existat de asemenea 1.183 de morţi din 3.252 de cazuri în Sierra Leone şi 843 de morţi din 1.472 de cazuri în Guineea.

Bilanţul din Nigeria şi din Senegal a rămas neschimbat de la precedenta statistică oficială: 20 de cazuri, dintre care opt mortale, în Nigeria, şi un caz în Senegal, un student din Guineea a cărui vindecare a fost anunţată de autorităţi la 10 septembrie.

În SUA, fuseseră înregistrate două cazuri până la 12 octombrie. Într-unul dintre ele, pacientul, un liberian, a murit. Spania a cunoscut un caz de infectare, o asistentă care s-a ocupat de doi misionari bolnavi repatriaţi la Madrid, unde au murit în august şi, respectiv, în septembrie.

Angajaţii din sănătate sunt cei mai afectaţi: 236 de morţi din 427 de infecţii în toate aceste ţări. În total, 96 de reprezentanţi ai personalului sanitar au murit în Liberia, 95 în Sierra Leone, 40 în Guineea şi cinci în Nigeria.

O epidemie de Ebola există de asemenea şi într-o regiune izolată din nord-vestul Republicii Democrate Congo (RDC), diferită de cea din Africa de Vest. Aceasta a dus la moartea a 43 de persoane din 71 de cazuri de la apariţia sa la 11 august, conform unui bilanţ de la 7 octombrie.

Boala, denumită de asemenea febră hemoragică produsă de virusul Ebola, atinge o rată a mortalităţii de 70%, conform unui studiu al OMS.

Te-ar mai putea interesa și
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est au înregistrat ritmuri mai mari de creştere decât media europeană, arată......
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe ...
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol și Aro Palace
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol ...
Acționarii Aro Palace au respins astăzi, 25 aprilie, propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea ...
Strabag și-a crescut cu 10% numărul de angajați din România în 2023
Strabag și-a crescut cu 10% numărul de angajați din România în 2023
Strabag și-a crescut cu 10% numărul de angajați din România, de la 1.768 la 1.942 într-un an marcat de incertitudini ...