Este nevoie de interconectări şi de depozite de gaze pentru securitatea energetică a UE – DG Energy

Uniunea Europeană are nevoie de interconectarea sistemelor de gaze din ţările membre şi de capacităţi de depozitare, pentru a fi asigurată securitatea energetică, a declarat, joi, Tudor Constantinescu, consilier principal al şefului Directoratului General pentru Energie (DG ENergy) din cadrul Comisiei Europene.
Economica.net - joi, 02 oct. 2014, 15:06
Este nevoie de interconectări şi de depozite de gaze pentru securitatea energetică a UE -  DG Energy

‘În 2008, UE se concentra pe ţintele pentru anul 2020, care erau de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 20%, creşterea cu 20% a eficienţei energetice şi asigurarea a 20% din consum din surse regenerabile’, a spus Constantinescu, la Bucharest Forum.

Potrivit acestuia, deşi nu a trecut mult timp de atunci, peisajul s-a schimbat.

‘Pentru a avea securitate energetică, trebuie să realizăm aceste schimbări. Trebuie să ne uităm la anii 2030 şi 2050. În primul rând, am trecut prin criză financiară, apoi am fost martorii revoluţiei gazelor de şist din Statele Unite. În plus, costul regenerabilelor a scăzut. Acum este mai scump să le integrezi în sistem decât să produci energie regenerabilă’, a completat oficialul DG Energy.

El a adăugat că UE depinde în acest moment în proporţie de 60% de gazele de import, din care 40% provin din Rusia, iar, în cazul petrolului, dependenţa de importuri ajunge la 80%.

‘În acest context, trebuie să vedem cum mergem mai departe. A devenit urgentă asigurarea interconectării în ambele sensuri între ţările europene, precum şi asigurarea capacităţilor de stocare a gazelor. Este modul cel mai eficient din punctul de vedere al costurilor’, a precizat Constantinescu.

Te-ar mai putea interesa și
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Explorăm impactul reducerii recompenselor pentru minerit, proiecțiile experților privind prețul Bitcoin după halvingul din aprilie 2024 și felul în care acest eveniment ar putea să modeleze......
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
O dată cu încheierea mandatului interimar al lui Alexandru Savin, Senior Investment Manager la ROCA Investments, ROCA Agri ...
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Acţiunile şi obligaţiunile asiatice au scăzut vineri, în timp ce monedele de refugiu, aurul şi ţiţeiul au crescut, ...
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze naturale lichefiate (GNL) a Uniunii Europene ar putea atinge nivelul de vârf în acest an, pe măsură ce ...