Europa ar putea fi nevoită să înăsprească sancţiunile împotriva Rusiei

Europa ar putea fi nevoită să impună sancţiuni mai drastice împotriva Moscovei, după ce Rusia a capturat trei nave ucrainene care încercau să treacă în Marea Azov prin strâmtoarea Kerci, a declarat marţi Norbert Roettgen, aliat al cancelarului federal german Angela Merkel, informează Reuters.
Economica.net - mar, 27 nov. 2018, 10:28
Europa ar putea fi nevoită să înăsprească sancţiunile împotriva Rusiei

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a atenţionat în legătură cu o „extrem de serioasă” ameninţare privind o invazie terestră, după ce Rusia a capturat trei nave ucrainene – două nave-vedetă şi un remorcher – şi a luat echipajul acestora prizonieri, la sfârşitul săptămânii trecute.

Norbert Roettgen, membru al Uniunii Creştin-Democrate (CDU) al Angelei Merkel şi care prezidează Comisia pentru afaceri externe din parlamentul german, a declarat că acţiunile şi comportamentul Rusiei sunt profund îngrijorătoare şi din această cauză înăsprirea sancţiunilor este o opţiune de luat în calcul.

„Până acum nu am vorbit despre înăsprirea sancţiunilor, dar în general nu aş exclude această posibilitate”, a declarat Roettgen la postul de radio Deutschlandfunk. „Din punctul meu de vedere, un asemenea comportament nu poate rămâne fără consecinţe şi nu cred că cineva ar trebui să afirme că nu vor fi alte sancţiuni” împotriva Rusiei, a spus el.

Angela Merkel a subliniat necesitatea dialogului, în condiţiile în care UE, Marea Britanie, Franţa, Polonia, Danemarca şi Canada au condamnat la unison ceea ce au denumit „o agresiune” din partea Rusiei.

Luni, ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat că Federaţia Rusă nu este îngrijorată de posibilitatea introducerii unor sancţiuni împotriva ei din cauza situaţiei din strâmtoarea Kerci. „Acest lucru a încetat demult să ne îngrijoreze. (…) Este greu de sperat că am putea influenţa oameni care nu doresc decât să caute noi şi noi motive pentru a face presiuni asupra Rusiei”, a subliniat acesta.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...