Europharm închide la 31 decembrie unitatea din Braşov, dar extinde depozitul din Chitila

Distribuitorul de medicamente Europharm Distribuţie, parte a grupului GSK România, a extins depozitul din Bucureşti cu peste 2.000 metri pătrăţi, pentru a integra şi activităţile unităţii din Braşov, care se va închide la 31 decembrie.
Economica.net - Dum, 22 dec. 2013, 11:45
Europharm închide la 31 decembrie unitatea din Braşov, dar extinde depozitul din Chitila

„În Centrul Logistic de la Chitila va fi integrată activitatea din depozitul de la Braşov, care îşi va închide facilităţile la 31 decembrie”, au declarat reprezentanţii companiei.

Noua platformă, creată prin extinderea depozitului existent din Chitila, va permite creşterea nivelului de servicii în divizia de distribuţie directă a companiei. Centrul este închiriat, iar investiţia în extindere a fost de peste 300.000 de euro.

Deschiderea Centrului Logistic Chitila reprezintă finalizarea proiectului de reorganizare a infrastructurii logistice din Europharm Distribuţie, care vizează eficientizarea şi creşterea competitivităţii pe termen lung a serviciilor logistice ale conpaniei.

În noul centru, Europharm Distribuţie va desfăşura operaţiuni logistice atât pentru distribuţia directă, cât şi operaţiuni specifice de servicii logistice pentru parteneri şi furnizori.

Centrul Logistic Chitila are o suprafaţă de aproximativ 6.400 de metri pătraţi şi o capacitate de depozitare de peste 10.000 paleţi de marfă.

Europharm Distribuţie, parte a grupului GSK România, este una dintre cele mai importante companii locale de distribuţie farmaceutică.

GSK a anunţat la 12 decembrie că a intrat în etapa de selecţie a cumpărătorului fabricii de medicamente de la Braşov, care se va încheia în primul trimestru al anului viitor şi în care vrea să cunoască planurile companiilor interesate pentru unitatea de producţie, iar dacă aceasta va eşua fabrica va fi închisă.

În iunie, GSK România a anunţat că este în căutarea unui cumpărător pentru fabrica de medicamente din Braşov, pe care o va închide, în 2015, dacă nu va găsi un investitor.

GSK a cumpărat, în 1996, 65% din acţiunile Europharm, companie contolată de omul de afaceri Mihai Miron şi care deţinea o fabrică de medicamente la Braşov. În 2003, GSK a preluat şi restul de 35% din acţiunile Europharm.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR) a depus în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) procedura de consultare publică pentru achiziţia unei game largi de servicii medicale......
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar – studiu
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar ...
Bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar, pentru 60% dintre cititori, arată ...
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Partidul Social Democrat va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria ...
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea” de bitcoin a avut loc săptămâna trecută ...