Evoluţia iPhone de la început până în prezent

Tocmai pentru ca ieri Apple a lansat cea de-a şasea generaţie de telefoane, cunoscut sub numele de iPhone 5, credem că este oportun să ne reamintim modul în care a evoluat acest device pe parcursul timpului.
Economica.net - joi, 13 sept. 2012, 11:58
Evoluţia iPhone de la început până în prezent

1. Apple iPhone

 

Steve Jobs, presedintele de atunci al consiliului de administratie al Apple Computer, a prezentat pe data de 9 ianuarie mult asteptatul iPhone. Evenimentul a avut loc in cadrul conferintei anuale Macworld de la San Francisco.

Primul iPhone era la vremea respectivă mai subtire decat orice alt smartphone de pe piata, avand doar 11,6 milimetri grosime.

Device-ul functiona cu sistemul de operare Apple OS X, avea 8 gigabytes de memori, dar si o camera de 2 megapixeli. De asemenea, acesta dispunea si de tehnologia Bluetooth 2.0 si conexiune Wi-fi.

2. iPhone 3G


La doar un an de zile de la lansarea iPhone-ului original, Apple a anunţat şi lansarea unui model îmbunătăţit. Aşa cum o sugerează şi numele, noul device a a trecut de la 2,5G la 3G, împreumă cu un design ceva mai elegant, un jack pentru căşti mai bun, o baterie mai performantă, dar şi cu o versiune mai nouă a sistemului de operare.
Preţul terminalului a fost simţitor mai mic faţă de primul telefon.

3.  iPhone 3GS

iPhone 3GS a fost anunţat în luna iunie 2009. Acesta a venit cu o viteză de procesare dublă faţă de modelul precedent, era dotat cu o cameră de 3 megapixeli, apelare vocală, instrumente de prelucrare a imaginii şi cu baterie cu o durată de viaţă mai lungă. Cu toate acestea, vânzările din prima zi nu s-au comparat cu cele similare ale vechiului iPhone.

4.  iPhone 4

Peste încă un an de zile, Steve Jobs, preşedintele Apple, a lansat iPhone 4 în cadrul conferinţei WWDC 2010.

iPhone 4 a venit cu un design complet nou, inclusiv un finisaj lucios de sticla, dar şi o rezoluţie mai mare a retina display. Noul model este cu 24% mai subtire decat iPhone 3GS, avea o camera foto de 5 megapixeli cu inregistrare video HD, un procesor A4, dar şi o baterie cu 40% mai rezistentă.

5.  iPhone 4S

Tim Cook a prezentat acest telefon în lunea Octombrie a anului 2011. Desi la exterior telefonul arată aproape la fel ca iPhone 4, acesta a venit cu o cameră mai performantă, de 8 megapixeli, dar şi cu un procesor dual-core A5. Pentru cei care nu îşi amintesc, odată cu noul device a fost introdus şi asistentul controlat prin comandă vocală, Siri, dar şi iOS 5 cu ajutorul căruia s-a lansat serviciul iCloud.

6. iPhone 5

iPhone 5 a fost lansat seara trecută. Este în prezent cel mai subţire smartphone din lume, cu doar 7,6 mm, are o greutate de 112 grame şi beneficiază de un ecran cu unul dintre cele mai avansate touchscreen-uri fabricate vreodată.

iPhone 5 vine dotat cu un WiFi ultra-rapid şi permite conectivitatea prin intermediul tehnologiei 4G LTE, cu viteze de internet mobil de aproximativ 100 Mbps.

Procesorul cu care este dotat iPhone 5 este de două ori mai rapid decât al predecesorului. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul procesorului grafic. 

 

Citeste si: Primul clip cu iPhone 5 realizat de Apple VIDEO

Citeste si: iPhone 5 vs Concurenţă. Vezi comparaţie între noul iPhone şi competitorii săi

Citeste si: S-a lansat iPhone 5. Ce noutăţi aduce, cum arată și cât costă GALERIE FOTO

Citeste si: iPhone 5: 6 motive pentru care nu trebuie să îţi cumperi noul telefon

Citeste si: iPhone 5 în acţiune. Vezi VIDEO cu modul cum porneşte şi arată noul gadget

Citeste si: Cât ar putea costa iPhone 5

Citeste si: Programul Rabla pentru iPhone. Câţi bani primeşti pentru un 4S reciclat

Citeste si: iPhone 5. Toate noutăţile despre telefonul anului

Citeste si: Pre-comandă iPhone 5. De când ar putea fi disponibilă

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...