Financial Times: Unilever se pregăteşte să îşi mute sediul în Olanda

Guvernul britanic se pregăteşte pentru un anunţ care ar urma să vină de la Unilever, una din cele mai mari companii britanice, care va informa că a decis să aleagă Olanda în detrimentul Marii Britanii pentru noul său sediu general, informează Financial Times.
Economica.net - mie, 21 feb. 2018, 17:56
Financial Times: Unilever se pregăteşte să îşi mute sediul în Olanda

Potrivit publicaţiei menţionate, oficialii britanici au purtat discuţii cu Unilever pe fondul îngrijorărilor că producătorul de bunuri de larg consum va decide în scurt timp să îşi mute sediul la Rotterdam. Deşi nu şi-a pierdut complet speranţa că vor avea câştig de cauză în concurenţa cu Olanda, un oficial britanic a recunoscut că ‘nu ar fi o surpriză dacă acest lucru s-ar întâmpla’.

Financial Times subliniază că o decizie finală nu a fost luată încă iar acest subiect va fi decis la următoarea reuniune a Consiliului de Administraţie de la Unilever, programată să aibă loc în prima săptămână a lunii martie.

Unilever, producătorul săpunului Dove şi al supelor Knorr, a spus în repetate rânduri că este în favoarea modificării structurii sale duale, conform căreia compania are un cartier general în Marea Britanie şi un altul în Olanda. La începutul acestei luni, Unilever a informat că discuţiile cu ambele guverne fac progrese şi că se aşteaptă să ia o decizie până la finele acestui trimestru.

Unilever are 169.000 de angajaţi, dintre care 7.500 în Marea Britanie şi 3.000 în Olanda. Alegerea Olandei pentru sediul general al companiei va fi un subiect sensibil politic şi inevitabil va da naştere la dezbateri cu privire la impactul Brexitului asupra economiei britanice.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu....
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...