Finanţare de peste 558 milioane lei, din fonduri europene, pentru achiziţia de ambulanţe noi

Vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a semnat miercuri şapte contracte de finanţare cu o valoare totală de peste 558 milioane lei pentru achiziţia de ambulanţe noi destinate regiunilor mai puţin dezvoltate, informează MDRAP.
Economica.net - mie, 24 oct. 2018, 14:31
Finanţare de peste 558 milioane lei, din fonduri europene, pentru achiziţia de ambulanţe noi

Finanţarea contractelor este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa Prioritară 8 – „Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale”.

Valoarea totală a celor şapte contracte este de 558.903.141,45 lei. Prin proiectele menţionate vor fi achiziţionate ambulanţe de tip A 2, ambulanţe de tip B 4 x 2, ambulanţe de tip B 4 x 4, ambulanţe de tip C pentru transportul nou-născuţilor în stare critică, ambulanţe specializate pentru pacienţii cu risc biologic, ambulanţe pentru transport victime multiple, posturi medicale avansate, unităţi de suport pentru accidente colective, ambulanţe pentru acces în zone foarte greu accesibile.

Proiectele au fost depuse la sfârşitul lunii august, iar ambulanţele vor fi distribuite regiunilor mai puţin dezvoltate: Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Nord-Est, Centru.

„Echipamentele achiziţionate vor permite evaluarea, primul-ajutor calificat, acordarea asistenţei medicale şi transportul pacienţilor atât prin modernizarea infrastructurii existente a sistemului integrat de urgenţă, cât şi prin dezvoltarea de noi structuri în cadrul acestuia”, se menţionează în comunicatul MDRAP.

Beneficiarii eligibili sunt parteneriatele formate din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în calitate de lider de parteneriat, şi inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă (ISU) din fiecare regiune, informează MDRAP.

Beneficiarii direcţi în urma achiziţiei acestor echipamente sunt serviciile de ambulanţă judeţene (SAJ-urile), autorităţile administraţiei publice locale (consiliile judeţene şi consiliile locale), instituţiile publice cu atribuţii în domeniul căutării-salvării de persoane în zone montane, greu accesibile, alături de ISU şi IGSU.

Noile echipamente vor permite creşterea capacităţii de răspuns în situaţii de urgenţă, inclusiv în cazul accidentelor cu victime multiple, şi vor creşte eficienţa şi calitatea serviciilor medicale de urgenţă şi a celor de prim-ajutor calificat.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a prelungit perioada de acordare a sumelor forfetare pentru acoperirea cheltuielilor de masă și cazare pentru refugiații din Ucraina
Guvernul a prelungit perioada de acordare a sumelor forfetare pentru acoperirea cheltuielilor de masă și cazare pentru ...
Guvernul a prelungit cu trei luni, până la data de 30 iunie 2024, prin ordonanţă de urgenţă, perioada până la care pot fi acordate sumele forfetare pentru acoperirea costurilor de masă şi......
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat amenzile pentru e-Factura pâna la 1 iunie (Video)
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat ...
Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru activităţi productive şi pentru industria prelucrătoare, o schemă ...
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
ING Bank și-a reînnoit certificatele de securitate ale Home’Bank și a transmis un mesaj clienților.
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Air Malta, compania națională a insulelor malteze, va efectua ultimul zbor pe 30 martie. Guvernul maltez a decis în toamna ...