Finul lui Becali vinde serele Berceni unde se vor construi 5.000 de apartamente

Omul de afaceri Horia Culcescu, finul lui Gigi Becali, vinde serele din Berceni. Terenul are o suprafaţă de 50 de hectare, pe care mai mulţi dezvoltatori imobiliari vor să ridice până anul viitor 5.000 de locuinţe. 
Economica.net - lun, 30 mart. 2015, 10:30
Finul lui Becali vinde serele Berceni unde se vor construi 5.000 de apartamente

Terenul de 50 de hectare aparţine societăţii Berser SA, parte din Leader International, producător de legume şi fructe şi controlată de omul de afaceri Horia Culcescu.

Terenul, amplasat la intersecţia străzilor Metalurgiei cu Drumul Binelui, va fi vândut mai multor dezvoltatori care vor să construiască 5.000 de apartamente în prima fază a proiectului Metalurgiei Park Residence. 

„Pentru faza iniţială, pentru care s-au achiziţionat loturi de teren de aproximativ 15 ha, o serie de dezvoltatori din sudul Capitalei şi-au anunţat intenţia de a construi până în 2016 nu mai puţin de 5.000 de noi apartamente în cadrul mega ansamblului”, se arată într-un comunicat de presă al SudRezidential.ro promotor imobiliar al zonei de sud a Capitalei. 

Valoarea tranzacţiei pentru terenul de 50 de hectare este estimată la 70 de milioane de euro. Dezvoltatorii interesaţi de construcţia mai multor locuinţe sunt Brown Residence, Top House si Viva Residence, care au mai ridicat blocuri în Popeşti-Leordeni.

Preţurile apartamentelor puse în vanzare în cadrul proiectului vor începe de la circa 800 de euro/mp util cu TVA de 5% inclus, iar costul unui loc de parcare va fi de 1.500 de euro plus TVA. Pentru zona respectivă există un Plan Urbanistic Zonal, careermite ridicarea imobilelor de locuinţe în cel mai scurt timp. Primele blocuri vor fi disponibile la vânzare în prima parte a acestui an. 

Cine este Horia Culcescu

Horia Culcescu, 44 ani, este inginer agronom şi a fost desemnat în 2013 cel mai bogat fermier din Romania de către revista Capital şi AgroIntel. Culcescu are afaceri în agricultură, viticultură şi imobiliare, şi deţine 230 de hectare de sere şi 1.200 de hectare de vie.

Culcescu a cumpărat de la stat, în anul 2000, firma Berser, care are în patrimoniu terenul pe care funcţionează serele Berceni. Compania a înregistrat în 2013 afaceri de 4 mil. euro. Datoriile firmei se ridică la 44,5 mil. euro, iar creanţele la 2,8 mil. euro, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanţelor Publice.

El este finul lui George Becali, care l-a împrumutat în urmă cu câţiva ani cu 18 mil. euro pentru a-şi dezvolta afacerea, potrivit declaraţiei de avere a patronului echipei de fotbal Steaua.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...