UPDATE: Firea: Am convocat CGMB pentru demiterea Consiliului de Administraţie al RATB

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, vineri seară, că a convocat o şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru sâmbătă dimineaţă, pentru a supune dezbaterii şi aprobării consilierilor generali demiterea Consiliului de Administraţie al RATB, pentru neîndeplinirea sarcinilor.
Economica.net - vin, 06 ian. 2017, 18:22
UPDATE: Firea: Am convocat CGMB pentru demiterea Consiliului de Administraţie al RATB

‘Am convocat o şedinţă de îndată a CGMB pentru mâine dimineaţă, la ora 9,30, în care voi supune dezbaterii şi aprobării Consiliului General demiterea Consiliului de Administraţie al RATB pentru neîndeplinirea sarcinilor privind pregătirea Capitalei pentru vremea grea de iarnă pe care o depăşim în acest moment’, a declarat Gabriela Firea la Comandamentul de iarnă, potrivit Agerpres.

Edilul şef afirmă că RATB este singura instituţie care nu a reacţionat prompt.

‘Staţiile RATB nu erau curăţate de dimineaţă. De asemenea, timpii de aşteptare au fost îndelungaţi, am rugat să fie scoase mai multe autobuze din garaj pe traseu şi nu s-a întâmplat acest lucru. Mai mult decât atât, domnul director general era în concediu fără ca măcar să mă anunţe, iar persoana care a rămas la comandă nu a fost suficient de bine pregătită pentru a face faţă unui moment atât de important’, şi-a explicat Firea decizia.

Directorul general al RATB este Radu Paul Orzaţă, acesta fiind interimar.

Consiliul de Administraţie al regiei este format din: Tudor Tănăsescu, Dorel Macovei, Pîrvuţ Ovidiu, Popescu Marin, Orzaţă Radu Paul (director general), Lupaşcu Marian, Ittu Ioan Nicolae (reprezentant al Ministerului Finanţelor Publice).

Primarul general a menţionat că directorul general interimar al RATB, Radu Orzaţă, face parte din Consiliul de Administraţie, urmând să fie demis în mod automat.

‘Se vor face propuneri în cadrul şedinţei de Consiliul General, dar vom afla mâine care vor fi noii membrii ai CA, interimar, fireşte, până la un concurs’, a declarat Firea.

Edilul general a apreciat că în cazul RATB a fost vorba de management defectuos, în condiţiile în care în cadrul unei şedinţe CGMB reprezentanţii regiei au precizat că sunt pregătiţi pentru perioada de iarnă, din punct de vedere al numărului de maşini, dar şi al numărului de angajaţi care pot curăţa staţiile de autobuz.

‘Eu am discutat cu reprezentanţii angajaţilor, atât cu sindicatul principal, cât şi cu câţiva membri din sindicatul şoferilor şi toţi au spus în unanimitate că exista posibilitatea unui management mai performant. Deci nu este o decizie la supărare, pentru că astăzi lucrurile nu au mers bine în staţiile RATB. Exista şi posibilitatea să vină mai mulţi angajaţi de acasă, dar astăzi am fost informată că nu li s-au plătit orele suplimentare şi de aceea nu au mai vrut să vină angajaţii de acasă, lucru de care noi nu am fost informaţi, pentru că întotdeauna am răspuns prezent la orice solicitare a conducerii RATB, atât atunci când a fost nevoie de sume pentru investiţii, pentru reparaţia autobuzelor, cât şi pentru nevoi de personal’, a afirmat primarul.

Firea a subliniat că responsabilitatea comunicării necesarului financiar către Primăria Generală revine conducerii manageriale a RATB. Ea a atras de asemenea atenţia că la preluarea mandatului a plătit o serie de facturi restante ale RATB, dar şi că Primăria Generală este informată lunar în privinţa sumei pe care trebuie să o achite regiei.

‘Nu a venit niciodată cineva din managementul RATB să ne spună că e nevoie de o suplimentare financiară pentru plata orelor suplimentare. Noi astăzi am aflat de la liderii de sindicat, lucru care nu este normal. Pe urmă, din autobuzele existente în garaj, unele puteau să iasă în trafic, dar nu aveau şofer, pentru că tot astăzi am aflat că nu li s-au plătit orele suplimentare. În concluzie, este vorba de management defectuos. Şi nu poţi să pleci în concediu fără să anunţi Primăria Generală şi să nu laşi în locul tău pe cineva care să conducă în mod competent operaţiunea de transport public în comun într-o perioadă de cod portocaliu’, a declarat ea.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...