Firea, despre candidatura la prezidenţiale: M-a şocat puţin declaraţia preşedintelui Dragnea

Primarul general, Gabriela Firea, a afirmat că a 'şocat-o puţin' declaraţia preşedintelui social democrat, Liviu Dragnea, întrebată dacă ar accepta să candideze la preşedinţia României, în cazul în care PSD i-ar cere acest lucru.
Economica.net - mar, 28 mart. 2017, 04:08
Firea, despre candidatura la prezidenţiale: M-a şocat puţin declaraţia preşedintelui Dragnea

‘Nu ştiu acum ce să spun, chiar m-a şocat puţin când am văzut declaraţia domnului preşedinte Liviu Dragnea, care, la provocarea noastră a tuturor, a domnului Adrian Năstase – care a spus că, posibil, o femeie să fie candidatul PSD pentru 2019, pentru alegerile prezidenţiale – întrebat de jurnalişti, domnul preşedinte Liviu Dragnea a spus că e posibil să o pregătim pe Gabriela Firea. Este foarte greu ca femeie (…) să pui în balanţă ce e mai important, o responsabilitate publică sau familia. Şi când te uiţi în jur şi vezi atât de multe probleme şi vezi copii bolnavi, vezi copii care, din păcate, nu mai fac faţă anumitor tratamente sau vezi familii care nu pot avea copii, şi îmi dau seama cât de generos a fost Dumnezeu cu mine şi cu familia mea – pentru că am trei băieţi- iar eu aleg, pentru că aşa m-a dus viaţa, să fiu în serviciul public’, a precizat Firea, luni, pentru Antena 3.

Pe de altă parte, întrebată dacă ar accepta să candideze pentru preşedinţia României, în cazul ar primi o astfel de propunere, Gabriela Firea a declarat că un astfel de scenariu poate avea loc doar în varianta în care propunerea ar veni din partea lui Liviu Dragnea, fiind ulterior validată de BPN.

‘Pentru a deveni primar general a fost nevoie ca cineva să mă propună, şi aceea persoană este preşedintele PSD, domnul Liviu Dragnea. (…) Dumnealui mereu m-a sprijinit şi m-a susţinut în momente extrem de dificile, a coordonat o campanie impecabil. (…) În teorie, pentru că acum discutăm ipotetic, suntem în 2017 -eu am exprimat foarte clar: obiectivul meu politic şi prioritatea sunt să-mi închei mandatul de primar general şi toată energia mea se canalizează pentru activitatea de la Primăria Capitalei – dar pentru că, repet, discutăm un scenariu, o ipoteză de lucru, ar trebui să se întâmple acelaşi lucru: domnul preşedinte Liviu Dragnea să facă această propunere -validată de Biroul Permanent Naţional şi de Comitetul Executiv, doar acolo se pot lua aceste decizii – asta, bineînţeles, peste doi ani de zile. În acest moment, nu văd posibilă această variantă, pentru motivul extrem de important, şi anume acela că am dovedit până acum seriozitate ca jurnalist, ca senator şi doresc să am aceeaşi atitudine ca primar general al Capitalei’, a mai precizat ea.

Totodată, Firea a subliniat că ar putea rămâne pentru cel mult două mandate la Primăria Capitalei.

‘Repet, omeneşte – bineînţeles, Dumnezeu este cel care ştie ce vom face noi peste ani şi probabil zâmbeşte atunci când noi plăsmuim strategii şi proiecţii prea îndepărtate – ar fi util să închei acest mandat cu bine. Dacă bucureştenii vor considera că mi-am făcut datoria, aşa cum ei au sperat, să continui proiectele pe care le demarez în acest mandat, dar nu sunt încă finalizate – maximum, aşadar două mandate la Primăria Capitalei. Nu ştiu.. pe urmă poate că familia mea merită mai mult decât să mă vadă pe furiş. Asta simt acum, nu ştiu ce se va întâmpla’, a menţionat Frea.

Pe 14 martie, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat declaraţiile fostului premier Adrian Năstase, care a apreciat că Dragnea şi Victor Ponta nu vor fi candidaţii PSD la următoarele alegeri prezidenţialele.

‘Ne-am liniştit. Dacă a stabilit că nu pot să candidez, e în regulă, chiar m-am liniştit. (…) Din moment ce a spus domnul Năstase, este OK. Deci, nu candidez. Nici eu, nici Victor. E în regulă. Mai avem Gabi Firea. Trebuie să o pregătim pe Gabi Firea, să candideze pentru prezidenţiale. (…) Eu respect foarte mult zicerile domnului Adrian Năstase’, a precizat Dragnea pentru B1Tv.

Cu o zi în urmă, Adrian Năstase declarase, la Antena 3, că nu crede că Liviu Dragnea sau Victor Ponta ar putea fi candidaţii PSD la prezidenţialele care vor avea loc peste doi ani, ci mai degrabă că ar putea fi vorba de o femeie.

‘Nu e clar, s-ar putea să apară un candidat cu un profil ceva mai neutru. Nu va fi Dragnea, nu va fi Ponta, cred că partidul n-a început încă să gândească la acest candidat. (…) Ar putea să fie femeie’, a arătat el.

Te-ar mai putea interesa și
5thScape a strâns peste 1 milion de dolari pentru primul cripto VR/AR din lume. În prevânzare acum (P)
5thScape a strâns peste 1 milion de dolari pentru primul cripto VR/AR din lume. În prevânzare acum (P)
În lumea realității virtuale (VR), nu vorbim doar despre experiențe de joc captivante, ci despre o transformare care va influența fiecare domeniu al existenței noastre, de la sectorul medical......
Retailul, principalul motor al economiei, dă semne de avarie – analiză Frames
Retailul, principalul motor al economiei, dă semne de avarie – analiză Frames
Comerţul cu amănuntul dă primele semne de criză, pe fondul efectelor inflaţiei şi al creşterii taxelor, iar fără ...
Autostrada Sibiu-Piteşti – Mariana Ioniţă (MTI): Anul acesta se va lucra pe toate tronsoanele, de la cap, la coadă. Câţiva ani trebuie să avem răbdare
Autostrada Sibiu-Piteşti – Mariana Ioniţă (MTI): Anul acesta se va lucra pe toate tronsoanele, de la cap, la coadă. ...
Cei 550 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres aflaţi în prezent în lucru, dar şi cele 300 de contracte de modernizare ...
BAT România lansează o nouă invitație pentru dezvoltarea de soluții inovatoare pentru sustenabilitate
BAT România lansează o nouă invitație pentru dezvoltarea de soluții inovatoare pentru sustenabilitate
Potrivit angajamentului asumat pentru o dezvoltare sustenabilă a afacerii sale, BAT continuă programul „Fii furnizor” ...