Firea: RADET are de încasat aproximativ 160 de milioane de euro de la MAI. Ce răspunde ministerul de Interne

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) are de încasat aproximativ 160 de milioane de euro de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) din perioada 2007-2011. MAI neagă că ar avea vreo datorie la RADET.
Economica.net - mie, 29 iun. 2016, 15:06
Firea: RADET are de încasat aproximativ 160 de milioane de euro de la MAI. Ce răspunde ministerul de Interne

„RADET are de încasat de la terţe instituţii peste 260 de milioane de euro, dintre care aproximativ 160 de milioane din perioada 2007-2011 de la MAI sumă care ar trebui să poată să fie recuperată în perioada următoare tocmai pentru a nu intreveni prescripţia”, a declarat Gabriela Firea la finalul întâlnirii pe care a avut-o, miercuri, cu ministrul Energiei, Victor Grigorescu şi directorul general al ELCEN, Marcel Nicolaescu.

Gabriela Firea a mai spus că Primăria Municipiului Bucureşti şi Ministerul Energiei trebuie să găsească împreună o soluţie pentru problemele pe care RADET şi ELCEN le întâmpină, astfel încât reţeaua de distribuţie a agentului termic să fie pregătită pentru iarnă.

„Am decis că trebuie să ne implicăm, atât Primăria Generală, cât şi Ministerul Energiei, pentru asigurarea agentului termic în Capitală pe perioada de iarnă (…). Pentru acest lucru am stabilit de comun acord ca reviziile ELCEN să poată permite un program de reparaţii şi din partea RADET pentru a nu exista o alocare de timp după reviziile ELCEN, ci în aceeaşi perioadă să se producă şi reparaţiile din partea RADET.”

Consiliul General al Municipiului Bucureşti urmează să aloce, săptămâna viitoare, suma de 3,5 milioane de euro pentru reparaţiile RADET, la care s-ar putea adăuga şi subvenţia neachitată de către Primăria Capitalei către ELCEN în ultimele şase luni.

„Rugamintea din partea Ministerului a fost aceea ca suma de 3,5 milioane de euro să fie completată cu o altă sumă care să reprezinte datoria cea mai presantă şi anume subvenţia neachitată de către Primărie în ultimele 6 luni către ELCEN. (…) Eu am moştenit această situaţie. De câteva luni de zile nu s-a mai plătit subvenţia din partea Primăriei Capitalei, subvenţie care putea să fie onorată. Ieri am am avut o întâlnire cu reprezentanţii Direcţiei Economice şi aceste sume existau, puteau să fie transferate ca parte a acestei datorii”, a mai spus Gabriela Firea.

Directorul general al ELCEN, Marcel Nicolaescu şi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, se vor întâlni, luni, cu reprezentanţii Direcţiei Economice a Primăriei Capitalei pentru a stabili cum vor fi eşalonate sumele pe care Primăria le va pune la dispoziţie pentru RADET şi ELCEN.

MAI: Nu există nicio datorie faţă de RADET

Oficiali din Ministerul de Interne susţin că instituţia nu are nicio datorie faţă de RADET, declaraţia fiind făcută după ce primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a susţinut, miercuri, că MAI are o restanţă de 160 de milioane de euro faţă de Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice.

Oficiali din Ministerul de Interne au declarat pentru MEDIAFAX că instituţia nu are nicio dator faţă de RADET.

Te-ar mai putea interesa și
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane de leva în 2023, dublu faţă de cifra de afaceri din 2022, informează......
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Ubitech Construcții S.R.L. intenționează să preia Copraag Entrepreneur ...