Firea: Vom propune alocarea a 3,5 milioane de euro pentru reparaţiile RADET, prin rectificare bugetară

RADET are nevoie pentru reparaţii urgente de 3,5 milioane de euro, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti de săptămâna viitoare urmând să fie propusă o rectificare bugetară în acest sens, a anunţat, marţi, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, precizând că în paralel va discuta cu reprezentanţii ELCEN şi cu ministrul Energiei pentru ca suma alocată să nu facă obiectul popririi.
Economica.net - mar, 28 iun. 2016, 11:49
Firea: Vom propune alocarea a 3,5 milioane de euro pentru reparaţiile RADET, prin rectificare bugetară

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, după discuţii cu conducerea şi sindicatul RADET, că suma necesară pentru reparaţii urgente în reţeaua de termoficare se ridică la aproximativ 3,5 milioane de euro.

„Suntem de acord să propunem primei şedinţe a Consiliu General al Primăriei Capitalei, de săptămâna viitoare, o rectificare bugetară care să prevadă această sumă, de aproximativ 3,5 milioane de euro, şi să se acţioneze în regim de urgenţă acum, cât este cald afară, pentru a fi pregătiţi pentru iarnă, pentru reparaţii la reţeaua termică Mihai Bravu şi reţeaua Banu Manta-Filantropia”, a spus primarul general.

Beneficiari vor fi bucureştenii din cartierele Banu Manta, Ştefan cel Mare, Titulescu, Mihalache, Colentina, Fundeni, adică aproximativ un sfert din locuitorii Capitalei. „Pentru celelalte cartiere nu sunt identificate probleme deosebite, dar dacă va fi nevoie, se va putea interveni”, a mai spus Firea.

Primarul Capitalei a precizat că există riscul ca, dacă municipalitatea aprobă alocarea acestei sume, banii să fie transferaţi în contul care este acum blocat de către ELCEN printr-o hotărâre judecătorească. În acest context, Firea a precizat că va solicita premierului şi ministrului Energiei să dea garanţii că această sumă va fi utilizată pentru reparaţii.

„În întâlnirea pe care o voi avea mâine (miercuri, n.r.) cu rerezentanţii ELCEN – dar voi solicita şi sprijinul ministrului Energiei şi premierului -, vom solicita ca aceşti bani să nu poată fi popriţi de ELCEN, să nu facă obiectul acestei popriri şi să poată să ajungă acolo unde este cea mai mare nevoie, şi anume la reparaţiile din zonele amintite”, a declarat edilul.

Gabriela Firea a mai spus că RADET are o sumă importantă de care va beneficia prin municipalitate, din fonduri europene, respectiv 187 milioane de euro, dar procesul pentru pregătirea documentelor necesare deschiderii aplicaţiei la Bruxelles a fost încetinit.

„Noi, astăzi, am stabilit calendarul operaţional şi tot ceea ce va fi nevoie. Eu chiar am propus o devansare a termenului, care era stabilit iniţial în martie 2017, şi toţi cei prezenţi au fost de acord să avem toate documentele gata la 1 octombrie anul acesta”, a mai spus Firea, precizând că acei bani vor fi alocaţi pentru modernizarea reţelei de termoficare.

Întrebată de unde vor fi luaţi banii necesari pentru rectificarea bugetară, Gabriela Firea a spus că departamentul Economic din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti trebuie să găsească până miercuri o soluţie.

Preşedintele sindicatului RADET, Ioana Stoica, a declarat că după poprirea contului RADET, luni s-a primit un titlu executoriu inclusiv pe contul sindicatului.

Te-ar mai putea interesa și
România, pe locul doi din UE la producția de floarea soarelui
România, pe locul doi din UE la producția de floarea soarelui
România s-a clasat anul trecut pe locul doi în Uniunea Europeană la floarea soarelui din punct de vedere al producţiei obţinute, după Franţa, şi pe primul loc ca suprafaţă cultivată....
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
În era digitală în continuă evoluție, adaptarea rapidă și inovația sunt cheia pentru succesul oricărei companii. ...
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Rusia nu are nevoie să interzică exporturile de motorină, pentru a răspunde la creşterea preţurilor şi posibilele ...
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale pentru boabe a României a crescut anul trecut cu 9,1% respectiv cu 1,71 milioane de tone, de la 18,861 ...