Fly România nu mai zboară. Şi-a cerut insolvenţa

Cu datorii către pasageri şi compania aeriană deţinută de omul de afaceri Ovidiu Tender, Fly România merge direct spre faliment. 
Andrada Ghira - mar, 19 aug. 2014, 21:02
Fly România nu mai zboară. Şi-a cerut insolvenţa

După două luni în care zborurile Fly România erau anulate de la o zi la alta, prima comunicare oficială din partea operatorului cu privire la situaţia creată a venit de-abia pe 5 august. Omul de afaceri Ovidiu Tender, care a susţinut lansarea Fly România, a anunţat, tot atunci, că parteneriatul Ten Airways cu Fly România s-a încheiat.

Firma Necessair Consulting, controlată de Cătălin Buţu, directorul Ten Airways, şi prin care se puteau rezerva bilete la zborurile Fly România, şi-a cerut insolvenţa la Tribunalul Bucureşti. Termenul de judecată a fost stabilit pentru data de 3 septembrie 2014. 

Niciun bilet de avion nu mai poate fi cumpărat de pe site-ul Fly România. 

Deşi a susţinut lansarea Fly România în luna martie a acestui an, omul de afaceri Ovidiu Tender s-a dezis de brandul Fly România, care marca intrarea companiei Ten Airways pe piaţa zborurilor comerciale. 

Fără prea multă publicitate, numărul biletelor vândute a fost cu mult sub nivelul optim de operare a unor curse regulate. Au recunoscut-o şi reprezentanţii Fly România în comunicatul de presă: „9.400 de pasageri au cumpărat bilete pentru zborurile Fly România, în timp ce un operator de curse regulate transportă 6.000 de pasageri pe zi”. 

Dintre cei care au cumpărat bilete de avion, doar 1.290 de pasageri au călătorit efectiv cu Fly România, în timp ce 3.500 de pasageri au fost rerutaţi pe cursele altor companii aeriene. Alţi 1.110 pasageri au primit parţial sau total banii înapoi, în timp ce alţi 3.500 urmează să-şi primească banii înapoi.

Ţapul ispăşitor

Despre eşecul Fly România, Ovidiu Tender declara pentru Mediafax că ideea lansării Fly a aparţinut lui Cătălin Buţu, care era şi director al Ten Aiways. În plus, Tender mai spunea că are de recuperat 400.000 de euro de la Necessair Consulting.

CITEŞTE ŞI Eşecul Fly România: 9.400 de bilete vândute, doar 1.290 de pasageri transportaţi

Planuri măreţe, în picaj

Planurile iniţiale de a transporta anul acesta 100.000 de pasageri şi de a realiza venituri de 15 milioane de euro au intrat în picaj. Cu zeci de zboruri anulate şi pasageri nemulţumiţi, Fly România a transportat de-abia 1.300 de pasageri.

CITEŞTE Ce spunea Ovidiu Tender la lansarea Fly România

Ten Airways este o companie aeriană cu capital românesc care şi-a început activitatea în 2010 şi a operat în sistem charter şi wet lease (închirierea aeronavei cu tot cu echipaj şi serviciile aferente pentru a opera în numele altei companii). Printre clienţi se numără Blue Air, Air Moldova, Aegean Airlines, Roya Maroc, Air Mediterrannnee şi Blue Panorama. În sistem charter, Ten Airways a zburta pentru agenţiile de turism Perfect Tour şi Paralela 45.

Te-ar mai putea interesa și
Taxă de 1 euro pentru toți cei care aterizează pe aeroporturile din România. Banii se vor duce într-un fond de garantare a biletelor în cazul falimentului companiei aeriene
Taxă de 1 euro pentru toți cei care aterizează pe aeroporturile din România. Banii se vor duce într-un fond de garantare ...
Taxă de 1 euro pentru toți cei care aterizează pe aeroporturile din România este propunerea lui Alin Burcea, noul președinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT). Banii ar......
Creşte nemulţumirea faţă de supraturism în Spania
Creşte nemulţumirea faţă de supraturism în Spania
Din insulele Baleare şi până în Canare, din Barcelona până la Malaga, manifestaţiile ostile supraturismului se înmulţesc ...
Stellantis, nevoit să schimbe numele modelului Alfa Romeo Milano la doar câteva zile după lansare
Stellantis, nevoit să schimbe numele modelului Alfa Romeo Milano la doar câteva zile după lansare
Contrele dintre șefii grupului Stellantis și autoritățile din Italia au dus la o situație în premieră pe piața auto ...
UNSAR: 7 din 10 români, conştienţi că numărul accidentelor şi despăgubirile plătite în baza RCA influenţează costul poliţelor – studiu
UNSAR: 7 din 10 români, conştienţi că numărul accidentelor şi despăgubirile plătite în baza RCA influenţează costul ...
Aproape 7 din 10 români sunt conştienţi că numărul accidentelor rutiere şi valoarea despăgubirilor plătite în baza ...