FNGCIMM şi CEC Bank vor acorda garanţii pentru societăţile şi cooperativele agricole

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) va acorda în parteneriat cu CEC Bank garanţii pentru societăţile şi cooperativele agricole, informează marţi FNGCIMM.
Economica.net - mar, 09 feb. 2016, 10:10
FNGCIMM şi CEC Bank vor acorda garanţii pentru societăţile şi cooperativele agricole

Astfel, societăţile agricole şi cooperativele agricole care desfăşoară activităţi economice vor completa beneficiarii tradiţionali ai FNGCIMM, reprezentaţi de IMM-uri definite potrivit Legii nr. 346/14.07.2004, privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, cu modificările şi completările ulterioare.

Garanţia FNGCIMM este solicitată de bancă şi oferă mai multă libertate în alegerea finanţării unei afaceri viabile, la un preţ accesibil. FNGCIMM garantează maximum 80% din valoarea finanţărilor pe termen mediu şi lung de tipul creditelor pentru investiţii şi până la 70% din valoarea finanţărilor pe termen scurt pentru asigurarea capitalului de lucru sau din valoarea scrisorilor de garanţie bancară.

În funcţie de solicitările primite din partea celorlalţi finanţatori, FNGCIMM va încheia noi acte adiţionale menite să diversifice categoriile de potenţiali beneficiari.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse.

FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării şi susţinerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României.

Garanţia FNGCIMM este de maximum 80% din valoarea împrumutului, fără a depăşi suma de 2,5 milioane euro/beneficiar şi se emite la solicitarea instituţiilor finanţatoare partenere, pentru finanţări aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de către finanţator.

În baza apartenenţei sale la AECM (European Mutual Guarantee Association – asociaţie ce reuneşte peste 40 de fonduri de garantare şi contragarantare din 22 de ţări europene şi Turcia), FNGCIMM funcţionează după reguli şi principii europene.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: Noul terminal RO-RO din Portul Constanţa va fi inaugurat pe 15 mai
Grindeanu: Noul terminal RO-RO din Portul Constanţa va fi inaugurat pe 15 mai
Noul terminal RO-RO (roll-on/roll-off) din Portul Constanţa va fi inaugurat pe data de 15 mai, a anunţat, vineri, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pe pagina sa......
S&P a retrogradat Israelul din cauza riscurilor geopolitice ridicate
S&P a retrogradat Israelul din cauza riscurilor geopolitice ridicate
Agenţia de evaluare financiară S&P Global Ratings a coborât, vineri, ratingul Israelului, de la "AA minus" până la "A ...
CIA avertizează că Ucraina poate pierde războiul anul acesta, fără un nou ajutor militar
CIA avertizează că Ucraina poate pierde războiul anul acesta, fără un nou ajutor militar
Directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), William Burns, a avertizat joi că Ucraina ar putea pierde războiul ...
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Explorăm impactul reducerii recompenselor pentru minerit, proiecțiile experților privind prețul Bitcoin după halvingul ...