Ford va relua vineri producţia celui mai popular vehicul, F-150

Ford va relua vineri la fabrica sa din Dearborn, Michigan, producţia camionetelor F-150, unele dintre cele mai profitabile şi populare modele, după ce unitatea a fost închisă mai mult de o săptămână, din cauza unui incendiu produs la uzina unui furnizor de componente auto, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 17 mai 2018, 13:09
Ford va relua vineri producţia celui mai popular vehicul, F-150

În 2 mai a avut loc un incendiu la o fabrică din Eaton Rapids, Michigan, operată de Meridian Lightweight Technologies, ceea ce a dus la întreruperea producţiei unor componente folosite de Ford, dar şi de alte grupuri auto, cum ar fi General Motors, Fiat Chrysler Automobiles, Daimler AG şi BMW AG. Dar, cel mai semnificativ impact a fost resimţit de Ford, F-150 fiind cel mai bine vândut model din SUA, iar Super Duty – unul dintre cele mai profitabile vehicule ale Ford.

Al doilea mare producător auto din SUA a precizat că luni va fi reluată producţia la cea de-a doua fabrică unde sunt produse camionetele F-150 – în Kansas, Missouri, precum şi producţia camionetelor F-series Super Duty la uzina din Louisville, Kentucky.

Totodată, Ford a dat asigurări că fabricarea SUV-urilor Expedition şi Navigator continuă fără întreruperi la unitatea din Louisville.

Anul trecut, F-150, cel mai bine vândut vehicul din SUA, a generat venituri de 41 miliarde de dolari, aproximativ 28% din totalul vânzărilor.

O întrerupere de două săptămâni a producţiei modelului F-150 ar putea reduce cu 310 milioane de dolari profitul Ford din trimestrul doi, a avertizat analistul Joseph Amaturo de la Buck Research.

Miercuri, acţiunile Ford au închis în creştere cu 1,6%, la 11,40 dolari.

Joe Hinrichs, preşedintele operaţiunilor globale ale Ford, declara săptămâna trecută că firma îşi menţine estimările pentru acest an, dar a avertizat că rezultatele trimestriale vor fi afectate de închiderea a trei fabrici din SUA unde se produc unele din cele mai profitabile modele, din cauza unui incendiu produs la uzina unui furnizor de componente auto.

Hinrichs şi directorul de achiziţii, Hau Thai Tang, au explicat că Ford lucrează cu furnizorul Meridian Magnesium Products, deţinut de grupul chinez Wanfeng Auto Holding, pentru a muta producţia componentelor afectate către alţi furnizori, până când fabrica afectată de incendiu va fi reparată şi producţia va fi reluată.

Ford Motor are aproximativ 197.000 de angajaţi şi 67 de fabrici în întreaga lume. Al doilea mare producător auto din SUA, Ford, este prezent şi pe piaţa din România.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...