Franţa începe programul Rabla

Guvernul de la Paris intenţionează să acorde noi subvenţii şi reduceri de taxe pentru a reduce treptat poluarea vehiculelor şi pentru a sprijini izolarea locuinţelor, pentru a consuma mai puţină energie, a anunţat, luni, ministrul francez al Mediului şi Energiei, Nicolas Hulot, transmite Reuters.
Economica.net - lun, 18 sept. 2017, 10:27
Franţa începe programul Rabla

Bugetul pentru 2018, care va fi prezentat săptămâna viitoare, va include o serie de măsuri pentru limitarea schimbărilor climatice, reducerea poluării şi sprijinirea familiilor cu venituri scăzute, a afirmat Hulot, într-un interviu acordat publicaţiei franceze Liberation.

Acesta a explicat că va propune subvenţii de 500 – 1.000 de euro pentru cumpărătorii care achiziţionează vehicule mai puţin poluante. Subvenţiile, de care beneficiau până acum doar familiile cu venituri scăzute, vor fi din 2018 disponibile pentru toţi cetăţenii care deţin maşini pe benzină înmatriculate înainte de 1997 şi vehicule cu motor diesel înmatriculate înainte de 2001.

Suma se acordă nu doar la achiziţionarea unor maşini noi, ci şi pentru vehiculele second-hand cu emisii scăzute de CO2.

Aproximativ trei milioane de maşini vechi din Franţa sunt eligibile pentru a beneficia de subvenţii la conversiune, iar Nicolas Hulot şi-a exprimat speranţa că din acestea aproximativ 100.000 vor fi înlocuite anul viitor.

Toţi proprietarii de maşini care cumpără un vehicul electric vor beneficia de o subvenţie suplimentară de 2.500 de euro, pe lângă subvenţia de 6.000 de euro.

Hulot, cunoscut activist ecologist, anunţa în iulie că Franţa ar putea interzice vânzările de maşini pe benzină şi motorină până în 2040. Acesta a informat că Franţa va opri producerea de energie din termocentrale pe bază de cărbune până în 2022.

În prezent, 5% din centrale sunt pe bază de cărbune. De asemenea, autorităţile vor să reducă proporţia energiei nucleare de la 75% în prezent, la 50% până în 2025.

Franţa rămâne a treia mare piaţă auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei şi Marii Britanii, dar înaintea Italiei şi Spaniei. Cei mai mari producători auto din Franţa sunt Renault şi PSA Peugeot Citroen.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...