Georgi Roussev este noul director general Europharm

Europharm Distribuţie a intrat în grupul grupul Interbrands Marketing & Distribution SRL şi îl are ca nou director general pe  Georgi Roussev.
Economica.net - mie, 02 nov. 2016, 16:06
Georgi Roussev este noul director general Europharm

Ieri s-a finalizat achiziția Europharm Distribuție (EPH) de către Interbrands Marketing & Distribution SRL (IBR), de la Grupul GSK. Georgi Roussev a fost numit Director General al companiei care va rămâne de sine stătătoare în cadrul grupului IBR.

Pe data de 1 noiembrie 2016, achiziția EPH de către grupul IBR, de la Grupul GSK s-a încheie, în conformitate cu un anunț făcut în octombrie 2015.

EPH va rămâne o companie de sine stătătoare în interiorul IBR, iar rolul său nu se schimbă odată cu transferul de proprietate: EPH va continua să opereze ca unul dintre cei mai importanți jucători pe piața de distribuție farmaceutică.

În același timp, Georgi Roussev a fost numit Director General al EPH din 1 noiembrie 2016. În ultimii doi ani, el a jucat un rol esențial în încheierea tranzacției. Din decembrie 2013, Georgi Roussev a ocupat poziția de Director Financiar pentru GSK Pharma și EPH în România, iar, din aprilie 2016, s-a dedicat în totalitate business-ului EPH în poziția de Divestment Lead și Director Financiar. În ultimii trei ani, Georgi Roussev a fost implicat în toate deciziile cheie privind EPH.

Anterior, Georgi Roussev a acumulat o experiență financiară de 15 ani în FMCG, inclusiv cea de Director Financiar și șapte ani de experiență în roluri regionale și globale cu sediul în Bruxelles și Geneva. Pozițiile pe care le-a ocupat au inclus responsabilități în domeniile comercial și producție, trezorerie, planificare strategică pe termen lung, deschiderea de noi piețe, planificare financiară și complianță.

„Este un mare privilegiu și o mare responsabilitate să fiu numit Director General al EPH, o companie din care am făcut parte în ultimii trei ani. Pentru a consolida statutul ei ca unul dintre cei mai importanți distribuitori și furnizori de servicii logistice de top din piața românească pharma, principalul nostru obiectiv va fi să poziționăm EPH drept un jucător redutabil în acest sector, care oferă servicii de înaltă calitate farmaciilor, spitalelor și companiilor de produse farmaceutice. În viitorul apropiat, ne vom concentra asupra creșterii acoperirii geografice a zonelor rurale și urbane mici, creșterii și îmbunătățirii calității serviciilor prestate de reprezentanții de vânzări și asupra dezvoltării infrastructurii logistice, prioritizând totodată stabilirea unor noi standarde de transparență și colaborare în piața de distribuție farmaceutică. Astfel, EPH își va menține standardele și va valorifica toate oportunitățile provenite din apartenența la IBR, fiind astfel capabilă să se dezvolte și să devină un model de bune practici în domeniul său”, a afirmat Georgi Roussev, într-un comunicat emis de companie. 

În octombrie 2015, GSK a semnat acordul de vânzare a EPH către IBR. Tranzacția a obținut aprobarea Consiliului Concurenției din România în martie 2016.

EPH este activ în România de peste 20 de ani, cu vânzări de 200 de milioane de euro. Compania are în prezent în jur de 500 de angajați care lucrează în 11 depozite, distribuie peste 3500 de produse de la 90 de furnizori locali și internaționali și asigură livrarea în peste 5500 de puncte de vânzare: farmacii independente, lanțuri de farmacii cu acoperire națională, spitale și alte tipuri de clienți.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...