Germania: Greva mecanicilor de locomotivă afectează milioane de călători

O grevă de 50 de ore la nivel naţional a mecanicilor de locomotivă germani, declanşată sâmbătă şi care coincide cu începutul vacanţelor şcolare în unele landuri şi sfârşitul perioadei de vacanţă în altele, a afectat milioane de călători, notează agenţia DPA.
Economica.net - sâm, 18 oct. 2014, 20:50
Germania: Greva mecanicilor de locomotivă afectează milioane de călători

Greva, a treia a mecanicilor de locomotivă în două săptămâni, a început la ora 2.00 sâmbătă /miezul nopţii GMT/ şi urmează să se încheie la 4.00 dimineaţă luni, a declarat sindicatul GDL, scrie Agerpres.

Aproximativ două treimi din trenurile de lungă distanţă s-au oprit. Au fost afectate de asemenea serviciile urbane şi regionale, precum şi traficul feroviar de marfă.

Sindicatul face presiuni pentru o creştere de 5% a salariilor şi două ore mai puţin de lucru în fiecare săptămână.

Potrivit acestuia, compania feroviară Deutsche Bahn nu este încă dispusă să poarte negocieri de fond care să acopere tot personalul de tren din sindicat.

Deutsche Bahn a prezentat o nouă ofertă de salarizare vineri, într-o ultimă încercare de a evita greva în weekend. Aceasta a inclus o creştere de 5% a salariilor urmând să fie plătită în trei etape timp de 19 luni.

Greva la nivel naţional a coincis cu începutul vacanţelor şcolare în şapte din cele 16 landuri federale ale Germaniei şi sfârşitul vacanţelor în două state.

Acţiunea a provocat de asemenea o perturbare majoră a deplasărilor la evenimentele sportive din weekend în întreaga ţară, inclusiv anularea unor trenuri speciale pentru a lua fani la meciuri de fotbal.

Deutsche Bahn a criticat sindicatul vineri.

Într-un comunicat, Deutsche Bahn a declarat că şeful de sindicat Claus Weselsky ‘a pierdut orice simţ al măsurii’.

‘Nu este vorba despre interesele mecanicilor de locomotivă, ci de fanteziile atotputernice ale unui oficial al sindicatului’, a adăugat Deutsche Bahn.

În timp ce mecanicii de locomotivă abia se întorseseră la lucru joi dimineaţă după o grevă de 14 ore, sâmbătă frustrarea era larg răspândită în staţii, mai notează DPA.

Te-ar mai putea interesa și
Importurile de gaze naturale ale României au crescut cu 18,2% în primele două luni din 2024, iar producția cu 2%
Importurile de gaze naturale ale României au crescut cu 18,2% în primele două luni din 2024, iar producția cu 2%
România a importat, în primele două luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 207.200 de tone echivalent petrol (tep), cu 18,2% mai mare (+31.900) faţă de cea din perioada......
Ministerul Muncii: 923.578 de persoane cu dizabilități erau înregistrate în România la 31 decembrie 2023
Ministerul Muncii: 923.578 de persoane cu dizabilități erau înregistrate în România la 31 decembrie 2023
Numărul total de persoane cu dizabilităţi era, la 31 decembrie 2023, de 923.578 de persoane, dintre care 98,28% (907.715 ...
Tesla a deschis primul pop-up store din România la Timișoara
Tesla a deschis primul pop-up store din România la Timișoara
La doar un an după ce a deschis primul său show-room din România, la București, Tesla a inaugurat la Timișoara primul ...
Valoarea de piață a gigantului energetic ExxonMobil a depășit-o pe cea a Tesla, ca urmare a încetinirii vânzărilor de mașini electrice
Valoarea de piață a gigantului energetic ExxonMobil a depășit-o pe cea a Tesla, ca urmare a încetinirii vânzărilor ...
Pentru prima dată în mai mult de un an, valoarea de piaţă a grupului petrolier american ExxonMobil Corp. a depăşit-o ...