Gigantul Thales, prezent și în România, cumpără compania digitală Gemalto cu 4,8 miliarde de euro

Compania franceză Thales, prezentă pe piața din România, a anunțat că va cumpăra producătorul de tehnologie digitală Gemalto cu 4,8 miliarde de euro. Achiziția duce la apariția unui lider global de securitate digitală, au anunţat francezii. 
Economica.net - Dum, 17 dec. 2017, 11:21
Gigantul Thales, prezent și în România, cumpără compania digitală Gemalto cu 4,8 miliarde de euro

Thales și Gemalto, listate pe bursa Euronext de la Amsterdam, au anunțat astăzi, 17 decembrie, că au ajuns la un acord de preluare din partea Thales. 

Thales a oferit 51 de euro pentru o acțiune Gemalto, cu 57% peste prețul de închidere la bursă în 8 decembrie, 2017. Înțelegerea dintre Thales și Gemalto poate pica în cazul în care este făcută o altă ofertă, care să depășească propunerea Thales cu cel puțin 9%. 

Înțelegerea vine la câteva zile după ce Gemalto a refuzat o ofertă de 4,3 miliarde de euro care a venit din partea celui mai mare rival, Atos. 

În ultimii trei ani, Thales a pus accentul în mod semnificativ pe tehnologiile digitale și a investit peste 1 miliard de euro în conectivitate, securitate informatică, analiza datelor și inteligența artificială, în special prin achiziționarea Sysgo, Vormetric și Guavus.

Integrarea companiei Gemalto accelerează puternic această strategie, consolidând oferta digitală a Thales, pe cele cinci piețe: aeronautică, spațiu, transport terestru, apărare și securitate). În total, această nouă unitate de afaceri va reprezenta circa 20% din veniturile grupului se situează printre primii trei jucători din întreaga lume, cu venituri de 3,5 miliarde de euro pe piața de securitate digitală, care cunoaște o creștere accelerată.  

Gemalto și Thales sunt companii care se bazează pe capacități de cercetare și dezvoltare, și au un portofoliu extins de brevete. Cercetarea și dezvoltarea sunt centrul afacerilor de securitate digitale ale Thales și Gemalto. Noul grup va avea mai mult de 28.000 de ingineri, 3.000 de cercetători și va investi peste 1 miliard de euro în cercetare și dezvoltare. 

Activă pe piața din România, Thales a început dezvoltarea operațiunilor industriale în 2007. Inițial, compania a fost furnizor pentru Forțele Aeriene Române. În ultimii zece ani, grupul a devenit un important jucător în industria trasportului feroviar și are un centru unde sunt angajați 200 de ingineri de software. 

În domeniul științei și tehnologiei, Thales este implicată în contribuția României în proiectul laserului de la Măgurele. 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...