Globalworth Real Estate Investments Ltd. achiziţionează compania poloneză Griffin Premium RE .. N.V.

Compania de investiţii imobiliare Globalworth Real Estate Investments Ltd., îşi extinde activitatea în Polonia, după ce a încheiat un acord de investiţii condiţionat pentru achiziţionarea a cel puţin 50,01% şi cel mult 67,9% din capitalul social emis de Griffin Premium RE.. N.V. (GPRE), potrivit unui comunicat al companiei.
Economica.net - mie, 04 oct. 2017, 09:08
Globalworth Real Estate Investments Ltd. achiziţionează compania poloneză Griffin Premium RE .. N.V.

GPRE este un investitor care activează pe piaţa poloneză de real estate, listat la Bursa de Valori din Varşovia, al cărui portofoliu este compus atât din clădiri de birouri, cât şi din clădiri cu destinaţii multiple, situate în Varşovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia şi Katowice.

‘Încă de la început, am crezut că mediul în care ne desfăşurăm activitatea este esenţial pentru strategia noastră, de a investi, de a atrage noi oportunităţi şi de a facilita astfel dezvoltarea companiei. Portofoliul şi parteneriatele pe care le-am construit în tot acest timp în România ne dau toate motivele să credem că putem duce mai departe misiunea de a poziţiona Globalworth drept principalul investitor în industria de birouri din întreaga regiune. De aceea, am decis să ne extindem activitatea în Polonia. Având în vedere experienţa puternică a GPRE, cât şi mărimea, lichiditatea, fundamentele puternice şi oportunităţile pieţei, suntem siguri că putem deveni partenerul de care companiile care îşi doresc să se extindă în regiune au nevoie’, arată Dimitris Raptis, Deputy CEO and Chief Investment Officer, Globalworth.

Cea mai mare parte a spaţiilor din clădirile de birouri deţinute de GPRE este închiriată de companii din industrii variate, alături de numeroşi chiriaşi din retail. La data de 30 iunie 2017, GPRE a raportat EPRA NAV (valoarea activului net/acţiune ajustat) neauditat în valoare de 247,2 milioane de euro.

De asemenea, GPRE a asigurat o nouă serie de investiţii, care includ un acord de cumpărare pentru un birou din Wroclaw, aflat în curs de dezvoltare şi un acord pentru achiziţionarea a 25% din trei birouri din Varşovia, în curs de dezvoltare. În cazul celor din urmă, compania are opţiunea de a achiziţiona restul de 75% în momentul finalizării acestora, prevăzută în următorii doi ani. În plus, compania a încheiat un contract pentru achiziţionarea de la Echo Polska Properties a trei clădiri de birouri din Wroclaw, Gdansk şi Katowice, cu o valoare totală de 160 de milioane de euro. Achiziţia celor trei clădiri este prevăzută să aibă loc până în ianuarie 2018.

Globalworth este o companie de investiţii imobiliare care activează în Europa Centrală şi de Est şi care a devenit principalul investitor pe piaţa de clădiri de birouri din România. Globalworth achiziţionează, dezvoltă şi gestionează direct clădiri de birouri şi în sectorul de logistică/industrie uşoară, în locaţii premium, prin intermediul cărora beneficiază de venituri din închirierea de spaţii către companii de top din întreaga lume. Portofoliul companiei, evaluat la dată de 30 iunie 2017 la peste un miliard de euro, este gestionat de aproximativ 70 de angajaţi.

Griffin Premium RE. este o companie de tip REIT, înfiinţată în decembrie 2016 prin desprinderea a nouă proprietăţi de top dintr-un portofoliu creat şi administrat de Griffin Real Estate Group.

Din aprilie 2017, compania Griffin Premium RE .. a fost listată la Bursa din Varşovia. De asemenea, GPRE a achiziţionat biroul West Link din Wroclaw şi 25% din pachetele de proiecte de birou în Varşovia, în iunie 2017.

Te-ar mai putea interesa și
Dacia a deschis, de astăzi, comenzile pentru noul Spring
Dacia a deschis, de astăzi, comenzile pentru noul Spring
Varianta facelift a modelului Dacia Spring, cu modificări majore de design și tehnologie, poate fi comandată începând de pe 18 aprilie 2024....
Economia Greciei creşte susţinut după un deceniu de probleme
Economia Greciei creşte susţinut după un deceniu de probleme
 În urmă cu un deceniu, Grecia era în mijlocul unei crize a datoriilor devastatoare, marcată de ani de austeritate, ...
Premier Energy Group își anunță intenția de a se lista la Bursa de Valori București, printr-o ofertă publică inițială. Vizează să strângă 125 de milioane de euro din piață, pentru finanțarea regenerabilelor
Premier Energy Group își anunță intenția de a se lista la Bursa de Valori București, printr-o ofertă publică inițială. ...
Premier Energy Group, una dintre companiile private de infrastructură energetică integrată pe verticală cu cea mai rapidă ...
Cultivatorii americani de grâu se confruntă cu o situaţie economică dificilă din cauza supra-aprovizionării cu cereale
Cultivatorii americani de grâu se confruntă cu o situaţie economică dificilă din cauza supra-aprovizionării cu cereale
Profitul se îndepărtează de cultivatorii americani de grâu şi mulţi dintre ei nu se aşteaptă la o situaţie de echilibru ...