Globurile de Aur: Cine sunt câştigătorii

Richard Linklater a câştigat un Glob de Aur pentru regie cu producţia 'Boyhood', duminică seară la gala organizată la Los Angeles. Producţia rusă 'Leviathan' a câştigat duminică seară Globul de Aur pentru cel mai bun film străin, în cadrul celei de-a 72-a gale a Globurilor de Aur organizată la Los Angeles, transmite AFP.
Economica.net - lun, 12 ian. 2015, 04:02
Globurile de Aur: Cine sunt câştigătorii

„Boyhood” – cel mai bun film
     
Filmul ‘Boyhood’, o producţie unică în genul său, filmat de-a lungul a 12 ani cu aceeaşi distribuţie, a primit duminică seară Globul de Aur al categoriei cel mai bun film (dramă), conform AFP.

La această categorie au mai fost nominalizate producţiile ‘Foxcatcher,’ ‘The Imitation Game,’ ‘Selma,’ şi ‘The Theory of Everything.’

Această producţie, mare favorită a galei, a câştigat Globul de Aur la trei categorii. Richard Linklater a primit Globul de Aur pentru regie, iar Patricia Arquette pentru cea mai bună actriţă în rol secundar.

Pentru ‘Boyhood’ (’12 ani de copilărie’), regizorul Richard Linklater l-a filmat timp de 12 ani pe protagonistul său, Ellar Coltrane, de când avea şase ani şi până a ajuns la vârsta majoratului. În acest film mai joacă şi Ethan Hawke.


Richard Linklater a câştigat Globul de Aur pentru regie cu filmul ‘Boyhood’
     
Richard Linklater a câştigat un Glob de Aur pentru regie cu producţia ‘Boyhood’, duminică seară la gala organizată la Los Angeles, conform AFP.

La această categorie au mai fost nominalizaţi Wes Anderson (‘The Grand Budapest Hotel’), Ava Duvernay (‘Selma’), David Fincher (‘Gone Girl’) şi Alejandro Gonzalez Inarritu (‘Birdman’).

Pentru ‘Boyhood’ (’12 ani de copilărie’), Richard Linklater l-a filmat timp de 12 ani pe protagonistul său, Ellar Coltrane, de când avea şase ani şi până a ajuns la vârsta majoratului. În acest film mai joacă Ethan Hawke şi Patricia Arquette.

‘The Grand Budapest Hotel’ a câştigat Globul de Aur pentru cea mai bună comedie
     
Filmul ‘The Grand Budapest Hotel’, în regia americanului Wes Anderson, a câştigat duminică seară Globul de Aur pentru cea mai bună comedie, conform AFP.

Acest film, în care pot fi urmăriţi Ralph Fiennes şi Bill Murray, s-a impus la categoria în care au mai fost nominalizate producţiile ‘Birdman’, ‘Into the Woods’, ‘Pride’ şi ‘St.Vincent’.

Michael Keaton a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor (comedie sau musical)
     
Michael Keaton a câştiat duminică seară, la Los Angeles, un Glob de Aur la categoria cel mai bun actor (comedie sau musical) cu rolul din producţia ‘Birdman’, transmite AFP.

La această categorie au mai fost nominalizaţi Ralph Fiennes (‘The Grand Budapest Hotel’), Bill Murray (‘St. Vincent’), Joaquin Phoenix (‘Inherent Vice’) şi Christoph Waltz (‘Big Eyes’).

‘Birdman’, o comedie cu accente dramatice în regia mexicanului Alejandro Gonzalez Inarritu, despre un fost actor de filme cu supereroi, care vrea să se întoarcă la gloria de odinioară printr-un spectacol de teatru, este considerat marele favorit din acest sezon al premiilor hollywoodiene. Acest film a fost nominalizat la 7 categorii de Globuri de Aur.

‘Birdman’ a primit, de asemenea, cele mai multe nominalizări la SAG Awards, premiile acordate de Sindicatul actorilor americani, şi face parte dintre lungmetrajele selecţionate de Sindicatul producătorilor americani (Producers Guild of America).

Julianne Moore a câştigat Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă într-un film dramatic
     
Julianne Moore a câştigat duminică seară, la Los Angeles, Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă într-un film dramatic cu rolul din ‘Still Alice’, conform AFP.

La această categorie au mai fost nominalizate actriţele Jennifer Anistron (‘Cake’), Felicity Jones (‘The Theory of Everything’), Rosamund Pike (‘Gone Girl’) şi Reese Witherspoon (‘Wild’).

‘Leviathan’, cel mai bun film străin la Globurile de Aur
     
Producţia rusă ‘Leviathan’ a câştigat duminică seară Globul de Aur pentru cel mai bun film străin, în cadrul celei de-a 72-a gale a Globurilor de Aur organizată la Los Angeles, transmite AFP.

Regizat de Andrei Zvyagintsev, filmul ‘Léviathan’ denunţă corupţia unui stat omnipotent şi prezintă destinul lui Kolia (Aleksey Serebryakov), locuitor al unui mic orăşel din nordul Rusiei, scrie Agerpres.

‘Indiferent că eşti coreean, american, rus sau francez, povestea tragică a unui om care se confruntă cu un sistem indiferent are valoare universală’, a declarat unul dintre producătorii acestui film.

La această categorie au mai fost nominalizate filmele ‘Force Majeure’ (Suedia), ‘Gett: The Trial of Viviane Amsalem Gett’ (Israel), ‘Ida’ (Polonia) şi ‘Tangerines Mandariinid’ (Estonia).

‘Leviathan’ a câştigat şi premiul pentru scenariu la Festivalul de la Cannes.

 

‘Transparent’, Globul de Aur pentru cel mai bun serial (comedie sau musical)
     
Serialul ‘Transparent’, produs de unul dintre giganţii internetului american, compania Amazon, a câştigat premiul Globul de Aur pentru cel mai bun serial (comedie sau musical), la cea de-a 72-a ediţie a Globurilor de Aur organizată duminică seară la Los Angeles, transmite AFP.

La această categorie au mai fost nominalizate producţiile ‘Girls’ (HBO), ‘Orange Is The New Black’ (Netflix), ‘Jane the virgin’ (CW) şi ‘Silicon Valley’ (HBO).

În luna octombrie Amazon a dat undă verde pentru realizarea celui de-al doilea sezon al acestei serii ce tratează problema minorităţilor sexuale şi a transsexualilor.

‘Acest premiu este dedicat numeroşilor transsexuali care mor tineri’, a declarat creatoarea seriei, Jill Soloway, co-scenaristă a seriei ‘Six Feet Under’ cu care a câştigat un premiu Emmy.

Amy Adams a câştigat Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă (comedie sau musical)
     
Actriţa Amy Adams a câştigat duminică premiul Globul de Aur la categoria cea mai bună actriţă (comedie sau musical) pentru rolul din filmul ‘Big Eyes’, conform AFP.

Actriţa americană în vârstă de 40 de ani, care interpretează rolul unei pictoriţe în filmul ‘Big Eyes’, în regia lui Tim Burton, a declarat că acest premiu este cu totul ‘neaşteptat’.

La această categorie au mai fost nominalizate actriţele Emily Blunt (‘Into the Woods’), Helen Mirren (‘The Hundred-foot Journey’), Julianne Moore (‘Maps to the Stars’) şi Quvenzhane Wallis (‘Annie’).

J.K.Simmons a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun rol secundar masculin
     
Actorul american J.K.Simmons a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun rol secundar masculin cu filmul ‘Whiplash’, în cadrul celei de-a 72-a ediţii a premiilor Globurile de Aur, desfăşurată duminică seară la Los Angeles, conform AFP.

Actorul în vârstă de 60 de ani, care interpretează rolul unui profesor autoritar care devine mentorul unui tânăr şi foarte talentat baterist, s-a impus la categoria de premii la care au mai fost nominalizaţi Robert Duvall, Ethan Hawke, Edward Norton şi Mark Ruffalo.

Patricia Arquette a primit un Glob de Aur pentru cea mai bună actriţă în rol secundar
     
Patricia Arquette a câştigat duminică seară, la Los Angeles, un Glob de Aur pentru cea mai bună actriţă în rol secundar cu interpretarea din filmul ‘Boyhood’, conform AFP.

La această categorie au mai fost nominalizate actriţele Emma Stone (‘Birdman’), Meryl Streep (‘Into The Woods’), Keira Knightley (‘The Imitation Game’) şi Jessica Chastain (‘A Most Violent Year’).

Te-ar mai putea interesa și
Tarifele de transport şi de distribuţie pentru gazele naturale și energia electrică vor intra într-o nouă perioadă de reglementare – Silvia Vlăsceanu (HENRO)
Tarifele de transport şi de distribuţie pentru gazele naturale și energia electrică vor intra într-o nouă perioadă ...
Tarifele de transport şi de distribuţie energie electrică şi gaze naturale vor intra într-o nouă perioadă de reglementare, iar o metodologie aflată în consultare publică prevede......
Și Hidroelectrica testează piața: a scos la vânzare energie cu livrare în 2025, la prețul de 90 de euro/MWh. A vândut-o
Și Hidroelectrica testează piața: a scos la vânzare energie cu livrare în 2025, la prețul de 90 de euro/MWh. A vândut-o
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a ieșit, după multă vreme, la vânzare de ...
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Stratum Energy România, compania care operează perimetrul de gaze naturale Poduri din județul Bacău, de către Emma Lambda Limited
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Stratum Energy România, compania care operează perimetrul de gaze naturale ...
Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care compania cipriotă Emma Lambda Limited intenționează să preia ...
Kârgâzstanul a blocat de astăzi funcționarea TikTok, pentru a proteja sănătatea copiilor. Organizațiile neguvernamentale denunță cenzura impusă de Guvern
Kârgâzstanul a blocat de astăzi funcționarea TikTok, pentru a proteja sănătatea copiilor. Organizațiile neguvernamentale ...
Aplicaţia TikTok nu mai funcţionează începând din această joi în Kârgâzstan, la cererea serviciilor de securitate ...