Goldman Sachs îşi extinde operaţiunile din Polonia prin crearea a 250 de noi posturi

Banca americană de investiţii Goldman Sachs vrea să îşi extindă cu 50% echipa din Polonia, în cursul anului 2018, ultima dovadă a statutului Poloniei de centru de operaţiuni pentru băncile din întreaga lume, potrivit unui articol publicat marţi în cotidianul Financial Times.
Economica.net - mar, 05 dec. 2017, 13:24
Goldman Sachs îşi extinde operaţiunile din Polonia prin crearea a 250 de noi posturi

Brent Watson, directorul pentru operaţiuni şi tehnologie la divizia din Polonia a Goldman Sachs, a informat că banca americană vrea să înfiinţeze 250 de noi posturi la Varşovia în 2018. În prezent, la hub-ul din Varşovia al Goldman Sachs lucrează aproximativ 525 de angajaţi, iar Watson se aşteaptă ca până la finele lui 2018 această echipă să se majoreze până la 750-800 de angajaţi.

‘Este posibil ca o parte din cele 750-800 de posturi să fie înfiinţate la începutul lui 2019? Răspunsul este afirmativ şi cred că vom ajunge la acest număr’, a spus Brent Watson, adăugând că o nouă expansiune este posibilă în următorii ani. ‘Dacă lucrurile vor fi stabile şi dacă există un rezervor de talente adecvat, cred că este posibilă o nouă majorare, dar nu m-aş hazarda să avansez un număr’, a adăugat Watson.

Potrivit acestuia, noile posturi vor fi similare cu cele pe care Goldman Sachs le are deja în Varşovia. Aproximativ 85% din personalul Goldman Sachs din Varşovia lucrează în domeniile operaţiuni şi tehnologie, iar restul lucrează în risk management, trezorerie şi resurse umane.

Anunţul celor de la Goldman Sachs vine după ce în luna septembrie o altă mare bancă americană, JPMorgan Chase, a informat că intenţionează să înfiinţeze aproximativ 3.000 de noi locuri de muncă la centrul său de operaţiuni globale din capitala Poloniei.

Graţie avantajului oferit de forţa de muncă calificată şi salariile comparativ scăzute, Polonia a atras mai multe mari bănci internaţionale în ultimii ani. Pe lângă JPMorgan Chase şi Goldman Sachs, UBS, Credit Suisse şi Citigroup au înfiinţat şi ele centre de operaţiuni în Polonia.

De asemenea, banca britanică Standard Chartered analizează Varşovia ca una dintre posibilele locaţii din Europa Centrală unde ar putea deschide un birou cu până la 500 de angajaţi, au declarat pentru Financial Times mai multe surse din apropierea acestui dosar, potrivit cărora banca ar putea lua o decizie în cursul primului trimestru din 2018.

Recentul aflux spre Polonia vine într-un moment în care băncile îşi reduc operaţiunile de la Londra în avanpremiera ieşirii Marii Britanii din UE, în luna martie 2019.

Brent Watson susţine că decizia Goldman Sachs a fost determinată de motive operaţionale. ‘Decizia a fost luată cu mult înainte de referendumul pentru Brexit. În funcţie de modelul nostru global, de capacitatea de a deservi clienţii din Europa, Varşovia este amplasată chiar în mijloc’, a spus Brent Watson, referindu-se la nevoia băncii de a-şi menţine operaţiunile de trading în funcţiune fără oprire. Watson a adăugat că numărul de absolvenţi de facultate în domeniul financiar, precum şi numărul celor care stăpânesc limba engleză au fost principalele motive pentru care Goldman Sachs a optat în favoarea Poloniei.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...